Deputat PMP cere sprijinul lui Arafat. ”Un proiect absolut necesar”

Președintele PMP Iași, deputatul Petru Movilă, a relansat ideea reînființării unor substații SMURD în județ, precium și a înființării unei substaţii de Ambulanţă în cartierul Păcurari.

”E un proiect absolut necesar pentru asigurarea serviciului de urgenţă, atât în partea de vest a Iaşiului, cât şi în localităţile din jur. Serviciul de ambulanţă va aloca echipajul medical şi va asigura plata salariilor, medicamentele şi materialele sanitare”, a declarat Petru Movilă.

Potrivit unui proiect lansat de acelaşi deputat, în 2008 ar fi trebuit să fie înfiinţată o substaţie de Ambulanţă în incinta unui fost cinematograf din cartierul Păcurari. Proiectul nu a mai fost finalizat întrucât a lipsit avizul de preluare a spaţiului din partea Ministerului Culturii.

[citeste si]

Petru Movilă a afirmat că doreşte şi înfiinţarea unor substaţii în comunele Gropniţa şi Scânteia, aceasta din urmă fiind pe drumul care leagă judeţul Vaslui de Iaşi. Totodată, parlamentarul îşi doreşte reînfiinţarea unei substaţii ISU-SMURD în comuna Ţibăneşti, care este zona cea mai îndepărtată de un centru medical.

”Încercăm să convingem medicii din zona Ţibăneşti să deschidem o subunitate ISU - SMURD. La Ţibăneşti a existat un centru SMURD care a fost desfiinţat din cauza disensiunilor politice. Consider că trebuie depus un efort şi pentru susţinerea SMURD-ului de la Podu Iloaei. În prezent acesta este susţinut doar de Primăria din oraş. De aceea vom cere sprijinul domnului Arafat şi a Ministrerului Sănătăţii”, a declarat Petru Movilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel