Deputat din Duma de Stat a Rusiei, condamnat pentru luare de mită, urmărit internațional

Proiect de lege în Duma de Stat privind pedeapsa până la închisoare pe viaţă pentru acţiuni diversioniste/ Foto: duma.gov.ru
Proiect de lege în Duma de Stat privind pedeapsa până la închisoare pe viaţă pentru acţiuni diversioniste/ Foto: duma.gov.ru

Un deputat din Duma de Stat a Rusiei, condamnat pentru luare de mită mare, a fost pus pe lista persoanelor urmărite internațional.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus în urmărire pe deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Vadim Belousov, condamnat anterior la zece ani într-o colonie cu regim strict, pentru luare de mită, de peste 3 miliarde de ruble, scrie Interfax. În baza de date a ministerului, la secțiunea persoanelor urmărite, au fost introduse datele lui Belousov.

Detalii despre dosarul penal

Pe 3 august, Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe Belousov la zece ani într-o colonie cu regim strict pentru luarea de mită în valoare de peste 3 miliarde de ruble. Potrivit, punctului 6 al articolului 290 din Codul penal al Federației Ruse, acesta a primit și o amendă de 500 de milioane de ruble și, de asemenea, a fost lipsit de dreptul de a ocupa funcții în stat care prevăd îndeplinirea activităților organizaționale, dar și funcții administrative și economice în serviciul public timp de trei ani.

Potrivit dosarului, din 2010 până în 2014, Belousov, ca parte a unui grup organizat, împreună cu fostul guvernator al regiunii Chelyabinsk, Mihail Yurevich, și alte persoane, a primit o mită în valoare totală de peste 3 miliarde de ruble. de la reprezentanţii unei companii care se ocupă de construcţia drumurilor.

Deputatul nu și-a recunoscut vinovăția și nu s-a prezentat la anunțarea verdictului. Avocații deputatului au mai spus că vor face apel la verdict.

Cine este Belousov



După cum reiese din datele Interfax, Belousov este un fost coproprietar și membru al consiliului de administrație al JSC Makfa, fost coproprietar și președinte al consiliului de administrație al OAO Pervy Khlebokombinat.

Belousov va participa la alegerea șefului Udmurtiei din partea partidului "Rusia Justă - Pentru Adevăr". La 28 iulie, CEC al Republicii Udmurtia a anunțat înregistrarea sa ca și candidat.

Pe 4 august, șefa Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, a declarat că nu există motive pentru scoaterea lui Belousov de pe lista candidaților la șefia Udmurtiei.

"Până acum nu există motive pentru retragere, deoarece acest lucru poate fi atacat. Aceasta este o situație atât de dificilă. Acum ne vom gândi ce să facem cu ea", a spus ea reporterilor, răspunzând la întrebarea dacă Belousov va fi privat de dreptul de a participa la alegerile din Udmurtia

Ulterior, ea a anunțat că CEC din Udmurtia va înlătura candidatura lui Belousov dacă verdictul în cazul lui va intra în vigoare înainte de alegerile în sine.

Cine a fost Dan Rapoport, dușmanul lui Putin, găsit mort în șlapi, în fața casei sale din Washington. Legătura cu familia Trump

Un binecunosscut om de afaceri aflat în exil în SUA după ce l-a criticat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost găsit mort în faţa blocului în care locuia, aflat într-un cartier de lux din Washington D.C, transmite RADOR. Este vorba despre Dan Rapoport, în vârstă de 52 de ani. El a fost găsit zăcând pe trotuar în faţa unui bloc de apartamente de pe 2400 Main Street din cartierul Georgetown, duminică, în jurul orei 21.

Poliţia a anunţat că macabra descoperire a fost făcută după ce a primit un telefon legat de o "persoană care s-ar fi aruncat de la etaj". Nu s-a anunţat cauza decesului, dar poliţia a făcut următoarea declaraţie: "Deocamdată, nu credem că ar fi vorba despre o crimă". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel