Dependenţa de internet este considerată o tulburare mintală

copii_internet
copii_internet

Dependenţa de internet poate fi considerată o tulburare mintală. Acesta este concluzia la care au ajuns psihologicii australieni şi americani care au observat un grad mai ridicat de adicţie la copii şi adolescenţi, informează Enciclopedia internațională de sănătate mintală, cunoscută și sub numele de “Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mintale” va include și tulburarea cauzată de utilizarea internetului, în viitoarea ediție din mai 2013. Folosirea necontrolată a internetului de către minori a dus la încadrarea sa în lista bolilor psihice grave din Australia şi America. Se referă nu doar la copiii dependenţi de calculator, ci şi de alte dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile sau console video. Psihologii spun că abuzul de internet şi de jocuri electronice poate avea aceleaşi consecinţe ca orice altă dependenţă: dispoziţie proastă, lipsa de concentrare şi atenţie când sunt privaţi de respectivul lucru.

Unele studii au arătat ca folosirea prelungită a internetului provoacă modoficări pe fond neurologic, mai precis în zonele care controleaza atenția şi procesarea emoțiilor. Acestea sunt aceleași zone care sunt stimulate în cazul celor care au o dependenţă chimică.

O problemă importantă este tratamentul. La fel ca în cazul celor care au o dependenţă faţă de mâncare sau de apă, nu există posibilitatea unei renunţări totale, pentru că internetul a ajuns să fie indispensabil pentru angajaţi. Este recomandată utilizarea sa  doar la birou, iar în timpul liber trebuie să alegeţi activităţile în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel