Departamentul de Stat al SUA: Republica Moldova este în prima linie a confruntării geopolitice

Republica Moldova este în prima linie a confruntării geopolitice, a declarat Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat american, în cadrul întrevederii cu şeful legislativului moldovean, Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău, Wess Mitchell a declarat că Washingtonul este impresionat de eforturile depuse de Republica Moldova pentru promovarea reformelor şi că încurajează Chişinăul să continue. „SUA vor acorda Republicii Moldova întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană şi de SUA”, a declarat oficialul american în timpul întrevederii cu Andrian Candu.

Relație strânsă SUA-Moldova

La rândul său, Andrian Candu a mulţumit SUA şi a vorbit despre eforturile întreprinse în comun cu societatea civilă, experţi şi partenerii străini pentru ajustarea legislaţiei media la standardele internaţionale, ceea ce va asigura libertatea de expresie, independenţa presei şi protecţia consumatorilor în faţa ştirilor false şi propagandei.

Obiectivul Moldovei: integrarea europeană

De asemenea, şeful legislativului de la Chişinău a amintit despre conferinţa interparlamentară din martie curent, când Republica Moldova, Georgia şi Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate şi în eforturile lor de integrare europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel