Denzel Washington, un şofer discret dar superjustiţiar: ''The Equalizer 2' - VIDEO

Denzel Washington revine în rolul unui om obişnuit, care se întâmplă să fie şi un superjustiţiar, în ''The Equalizer 2''.

La fel ca Batman, însă fără gadgeturile supersofisticate ale acestuia, sau la fel ca Deadpool, însă fără sarcasmul muşcător, eroul din "The Equalizer", interpretat de Denzel Washington, este un justiţiar gata să intervină de partea celor care se confruntă cu ameninţări aparent insurmontabile. În afară de asta, personajul lui Denzel este cel al unui om obişnuit, un şofer discret şi trecut de prima tinereţe care nu-şi ascunde identitatea în spatele unei măşti şi unui bizar costum din latex, conform unui material publicat de AFP.

Personajul interpretat de Denzel Washington, 63 de ani, în seria "The Equalizer" este Robert McCall, un fost agent al serviciilor speciale, expert în armament şi în lupta corp la corp. Acest personaj a fost făcut celebru de actorul britanic Edward Woodward, care l-a interpretat într-o serie de televiziune din anii '80.

Filmul, lansat la sfârşitul săptămânii trecute

Denzel Washington a intrat în pielea acestui personaj într-o primă adaptare pentru marile ecrane, "The Equalizer", film lansat în 2014 şi regizat de Antoine Fuqua. Celebrul actor a reintrat în personaj şi în "The Equalizer 2", care a fost lansat la sfârşitul săptămânii trecute în SUA dar şi în România, acest film reprezentând cea de-a patra colaborare a sa cu Antoine Fuqua.

VIDEO "The Equalizer 2"

Deşi cei doi, actor şi regizor, au împreună o filmografie de peste 60 de titluri, este pentru prima oară, atât pentru actorul dublu laureat al premiului Oscar cât şi pentru regizorul în vârstă de 52 de ani când realizează un sequel.

Tehnici de luptă aparent supraumane

"Când am turnat primul film, nu mă gândeam că va avea o continuare", a recunoscut Antoine Fuqua pentru AFP. "Primul film este complet (...) Atunci când s-a pus problema unui sequel, le-am spus să mă lase să citesc scenariul. Dacă nu ştiu nimic despre primul film, pot vedea sequel-ul ca pe un film de sine stătător? Şi se poate", a adăugat el.

În "Equalizer 2", Robert McCall - un bărbat cu o aparenţă banală dar care stăpâneşte tehnici de luptă aparent supraumane - este în doliu, citeşte Marcel Proust şi munceşte ca şofer pentru compania de transport Lyft. În timpul zilei. Noaptea, McCall devine justiţiar. Trecutul său îl bântuie şi ajunge implicat într-un periculos joc de-a şoarecele şi pisica cu un adversar neaşteptat.

Înger întunecat

Pentru Antoine Fuqua, o mare parte din farmecul seriei "The Equalizer" se bazează pe arhetipul unui "înger întunecat" care face dreptate în numele celor cărora viaţa le-a întors spatele şi le-a refuzat orice privilegiu.

"Morala ne spune că trebuie să plătim pentru ceea ce facem în timpul vieţii, iar acest lucru ne separă de animale", remarcă cineastul în vârstă de 52 de ani. "Oamenii se mint singuri crezând că ceea ce fac sunt doar mici murdării pe care oricine în locul lor le-ar face, şi care până la urmă nu contează şi nu vor avea consecinţe", însă "atunci când îşi pierd busola morală, ei îşi pierd umanitatea", a adăugat el.

Rolurile secundare

În rolurile secundare îi întâlnim pe Bill Pullman, Melissa Leo şi Ashton Sanders, printre alţii. Sanders, un tânăr actor care promite, în vârstă de 22 de ani, s-a remarcat în rolul adolescentului Chiron din 'Moonlight', producţie premiată cu Oscarul pentru cel mai bun film în 2017.

În "The Equalizer 2", Sanders îl joacă pe Miles, un tânăr care locuieşte în acelaşi imobil cu McCall, în Boston. Fără să fi avut vreodată un model patern de urmat, Miles îşi exhibă pornirile auto-destructive până la punctul în care intervine salvator Robert McCall. Această situaţie a depăşit cumva universul filmului şi s-a regăsit şi pe platourile de filmare, unde Denzel Washington, cu cele peste 4 decenii ale sale de experienţă cinematografică, l-a luat sub aripa sa pe tânărul Sanders, aflat la început de drum.

Vezi și: Powell, Clinton şi Albright, foşti secretari de stat ai SUA, în serialul 'Madam Secretary'


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel