Denunțătoarea lui Beuran, discuții cu Ungureanu (USR), din 10 ianuarie: ”I-am spus că nu sunt preot.” Întrebare-cheie

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost contactat de către medicul care l-a denunțat pe Mircea Beuran, în 10 ianuarie 2020. 

Emanuel Ungureanu a afirmat, la B1 TV, că nu știe dacă ”denunțătorul mai era la fel de denunțător și astăzi” dacă obținea postul vizat în schimbul sumei pe care ar fi dat-o, respectiv 10.000 de euro. Deputatul USR a afirmat că a fost contactat de către denunțătoarea profesorului Mircea Beuran în 10 ianuarie 2020. 

”Dacă e adevărat, e la fel de vinovată ca și el, pentru că este cineva care dă mită, nu numai cineva care ia.” a afirmat deputatul USR. Întrebat de ce l-a contactat - în 10 ianuarie, Ungureanu a răspuns că presupune că ”după scandalul Beuran, a considerat că sunt persoana cea mai potrivită să-i dea un sfat, pentru că situația era cumva blocată, în sensul că Beuran nu i-ar fi rezolvat problema și nici nu-i dădea banii înapoi. Din câteva am înțeles, a făcut un credit.”

Denunțul la DNA, la sugestia lui Ungureanu

Emanuel Ungureanu a afirmat că i-a spus denunțătoarei că dacă nu va merge ea să-l denunțe pe medicul Mircea Beuran, o va face el: ”I-am spus că eu nu sunt preot, la mine nu se poate veni cu confesiuni pe care să le țin secrete. I-am spus acelei persoane să meargă la DNA și să se denunțe, pentru că e și o chestiune delicată: dacă exista o intenție de a nu comite o faptă penală din partea mituitorului, dacă știa că se dau șpăgi pentru asemenea posturi în mediul academic, trebuia să denunțe faptele înainte să dea banii și să facă un flagrant, nu așa, după un an, pentru că nu s-a rezolvat problema, adică șpaga nu și-a făcut efectul.” 

Deputatul USR a mai afirmat că nu s-a întâlnit cu denunțătoarea din dosarul Beuran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel