Denis Mamadou Cuspert, fost rapper german devenit jihadist, ucis în Siria

Denis Mamadou Cuspert,  un fost rapper german devenit membru al grupării Statul Islamic, a fost ucis în această săptămână în Siria, potrivit AFP.

Denis Mamadou Cuspert, cetatean germano-ghanez și cunoscut sub numele de Deso Dogg, a apărut de-a lungul ultimilor ani  în mai multe înregistrări video ale organizației jihadiste, ultima dată în noiembrie 2014 când părea să ţină un cap retezat şi a afirmat că este al unui bărbat executat care s-a opus SI..

Moartea cunoscutului jihadist a mai fost anunțată și în 2015, după ce acesta se alăturase mișcării jihadiste în 2012.

Documentele  justiției americane arată că o translatoare a FBI, recrutată pentru a-l spiona pe Cusprt a plecat clandestin în Siria prin Turcia, în iunie 2014, pentru a se căsători cu acesta înainte de a reveni în SUA, două luni mai târziu.

Daniela Greene, care deținea un nivel de acreditare "top secret" în cadrul poliției federale germane, a declarat colegilor  că merge în Germania să-și viziteze părinții.

Revenită în august 2014 în Statele Unite, Greene  a fost arestată și ulterior a colaborat cu anchetatorii, după care a fost condamnată la o închisoare de  un an de zile. A fost eliberată în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel