Demitere Trump. Joe Biden a ieșit la atac

Joe-Biden-and-Hillary-Clinton-Credit-APJason-Reed
Joe-Biden-and-Hillary-Clinton-Credit-APJason-Reed

Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden a cerut miercuri, pentru prima oară, să se lanseze procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump implicat în afacerea ucraineană, afirmând că acesta şi-a "trădat ţara", transmite AFP.

"Pentru protejarea Constituţiei noastre, a democraţiei noastre, a principiilor noastre fundamentale, trebuie să fie vizat de o procedură de destituire" a declarat fostul vicepreşedinte în administraţia Obama într-un discurs adresat susţinătorilor săi din New Hampshire.

Donald Trump "calcă în picioare Constituţia şi nu îl putem lăsa să scape", a continuat Biden, mult timp favorit în cursa internă a Partidului Democrat pentru desemnarea drept candidat la scrutinul din 2020, dar care acum se află la egalitate în sondaje cu Elizabeth Warren.

Donald Trump "nu concepe nicio limită a puterilor sale", acuză candidatul democrat.

"Procedura de destituire nu priveşte doar ceea ce a făcut preşedintele, ci şi ameninţarea pe care preşedintele o reprezintă pentru ţară, dacă i se permite să îşi păstreze funcţia", a adăugat Biden.

Biden, implicat în scandalul Ucraina



Joe Biden se află în miezul scandalului care i-a determinant pe democraţii din Camera Reprezentanţilor să iniţieze o anchetă în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui: în vara acestui an, Donald Trump l-a sunat pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-l îndemna să găsească informaţii compromiţătoare despre Joe Biden şi fiul acestuia Hunter Biden, angajat al unei firme ucrainene din domeniul gazelor naturale.

De atuncia preşedintele republican îşi acuză de corupţie rivalul democrat.

Cu toate acestea, Joe Biden a fost până miercuri mai prudent decât alţi candidaţi democraţi la funcţia de preşedinte, care au cerut de câteva săptămâni iniţierea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump.

Acesta a lansat noi acuzaţii la adresa lui Biden, ca reacţie la discursul contra-candidatului său democrat.

"Cât de patetic să îl văd pe Joe Biden cel adormit - care împreună cu fiul său Hunter şi pe cheltuiala contribuabilului a înşelat cel puţin două ţări pentru milioane de dolari -, cerând o procedură de destituire la adresa mea. Când eu n-am făcut nimic!"

"Vă mulţumesc că m-aţi urmărit. Încetaţi să obstrucţionaţi Congresul. Onoraţi-vă jurământul. Respectaţi Constituţia" a replicat ironic pe Twitter Joe Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel