Urmărește emisiunea live


Demitere Trump. Democrații accelerează procesul: Audieri publice

Membrii democrați din Congresul american au anunțat începerea audierilor publice din cadrul anchetei premergătoare procesului de demitere a președintelui SUA, Donald Trump, programate pentru săptămâna viitoare, relatează site-ul postului BBC.

Primii care vor depune mărturii vor fi trei membri ai Departamentului de Stat. Până în prezent, cele trei audieri care au avut loc, asupra unor membri ai comisiilor din Legislativul american, au fost realizate cu ușile închise.

Șeful Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Adam Schiff, care supraveghează ancheta, a anunțat miercuri că un caz privind demiterea a fost realizat împotriva președintelui Trump. „Noi primim din ce în ce mai multă apreciere pentru ce tocmai a avut loc pe parcursul ultimului an - și pentru măsura în care președintele a listat departamente ale statului în scopul ilicit de a obține din partea Ucrainei investigarea oponentului politic", a declarat Schiff.

Audierile de la Capitol vor fi transmise în direct, iar în cadrul acestora atât democrații, cât și republicanii vor adresa întrebări celor care depun mărturii. Primul care va fi supus întrebărilor este Bill Taylor, ambasadorul în exercițiu al Statelor Unite în Ucraina, care în urmă cu o lună, a declarat cele mai inedite mărturii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel