Demisie Tudose: Opoziţia cere alegeri anticipate

Liderii a două partide de opoziţie, USL şi PNL, respectiv Dan Barna şi Ludovic Orban, au cerut, imediat după demisia premierului Tudose, alegeri anticipate pentru o nouă majoritate.

Dan Barna: USR cere alegeri anticipate

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat luni, pentru Agerpres, că alegerile anticipate sunt singura alternativă prin care să se poată crea o majoritate 'căreia să-i pese de guvernarea României'.

'De un an de zile PSD îşi bate joc de cetăţenii României. Ceea ce am văzut în această seară este confirmarea faptului că actuala structură de guvernare, această majoritate PSD-ALDE este incapabilă să guverneze pentru simplul motiv pentru că ea a fost gândită să funcţioneze ca un cabinet de avocatură pentru problemele personale ale lui Liviu Dragnea. Şi cât timp continuăm în această logică, orice premier va avea România va fi respins de Liviu Dragnea într-o ordine de săptămâni sau luni, cum s-a întâmplat şi de această dată. Pentru că toată miza, din păcate pentru România, sunt problemele penale ale lui Liviu Dragnea. Singura alternativă noi o vedem în alegerile anticipate, prin care să se poată crea o majoritate căreia să-i pese de guvernarea României, că de un an de zile PSD-ALDE a arătat că România este pentru ei ultima prioritate', a spus Dan Barna.

Preşedintele USR a mai precizat că va discuta cu colegii săi, marţi, dacă partidul va propune şefului statului o persoană pentru a fi nominalizată ca premier.

Orban: PSD s-a decredibilizat

PNL susţine ideea alegerilor anticipate, a declarat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban, după anunţul premierului Mihai Tudose privind demisia din funcţie.

'PSD s-a decredibilizat. PNL susţine ideea declanşării alegerilor anticipate, o delegitimare a Parlamentului şi crearea unei alte majorităţi. Sigur, este cea mai bună soluţie în cazul în care va fi posibilă. Noi, ca Partid Naţional Liberal, susţinem clar aceste idei ale alegerilor anticipate, a declarat pentru Agerpres, liderul liberalilor, întrebat cum vede anunţul premierului Mihai Tudose că va demisiona din funcţie.

Potrivit acestuia, România a ajuns, din păcate, pe 'mâinile unui grup toxic', care 'tot ceea ce face face împotriva intereselor României'. Liderul PNL a precizat că se poate ajunge la alegeri anticipate prin respingerea a două guverne, adăugând că nu poate anticipa ce va face şeful statului în cazul situaţiei actuale. 'Sunt convins că va căuta cele mai bune soluţii', a punctat el.

Orban a subliniat că PNL susţine ieşirea României din 'criza gravă politică, guvernamentală şi instituţională'.

'Este nevoie de un nou început. Este extrem de dificil să formezi un nou Guvern pe actuala structură a Parlamentului. (...) Prezenţa PSD în orice formulă va compromite acel Guvern', a adăugat liderul PNL. El a catalogat Guvernul PSD drept unul 'catastrofal'.

'PSD nu a făcut altceva decât să iasă scântei pentru o părticică de putere mai mare', a conchis Orban. Preşedintele PNL a arătat că Biroul Executiv al PNL se va reuni, marţi, în şedinţă pentru a analiza situaţia şi pentru a fi prezentată poziţia liberalilor în contextul demisiei premierului Mihai Tudose.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel