Demisie Tudose. CEx PSD, artificiu ”de filozofie a dreptului” pentru mazilirea premierului

Comitetul Executiv al PSD va vota în scurtă vreme. Tabăra Dragnea are peste 50 de voturi, dominând CEx, care are 67 de membri.

Așa cum estima DCNews, tabăra lui Tudose a strâns puțin peste 10 voturi, larga majoritate a membrilor CEx plasându-se în tabăra Dragnea. Neutrii grupați în jurul lui Bădălău nu au reușit să încline balanța. 

CEx-ul nu va vota, însă, retragerea sprijinului politic pentru premier, ci va face un artificiu aprobând cererea de demisie a lui Tudose.

Mihai Tudose a anunțat CEx încă de la nominalizare că își dă demsia dacă partidul îi va cere. Astfel, la începutul Comitetului Național Executiv s-a anunțat că se discută acceptarea demisiei. Formula aleasă va fi că s-a acceptat demisia de onoare a premierului.

Informațiile au fost furnizate de sociologul Marius Pieleanu, care a declarat pentru DCNews că are surse în interiorul CExN. Artificiul folosit de PSD este o chestiune de filozofie a dreptului, a spus sociologul, plecând de la premisa că Tudose a demisionat, deja, iar PSD votează că îi acceptă decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel