Demisie Mircea Negulescu. CSM, decizie

Bogdan Bolojan / 28 feb 2017 / 19:40

 Consiliul Superior al Magistraturii a amânat discutarea cererii de eliberare din funcţie, prin demisie, a procurorului Mircea Negulescu, recent transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, a anunţat, marţi, preşedintele CSM, Mariana Ghena. 

"A fost o problemă neacoperită în totalitate de lege. Dânsul este în cursul unei acţiuni disciplinare şi în acelaşi timp are o cerere de demisie. Se pune problema dacă se poate lua act de o decizie pentru că riscurile ar fi multiple, ca după ce încetează activitatea prin demisie să se poată întoarce peste un an, doi, trei. Dacă îndeplineşte condiţia de pensie, poate beneficia de pensie de serviciu. Dacă aşteaptă finalizarea actului disciplinar, nu mai beneficiază de pensie. Pentru a lămuri aceste aspecte care nu sunt reglementate de lege, decât să greşim şi să luăm o decizie pripită, am preferat să amânăm", a precizat Mariana Ghena, la sediul CSM. 

Cererea de demisie a lui Negulescu a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii pe 20 februarie, informează Agerpres.

[citeste si]