Demisia cerută lui Toader, răzbunare până la capăt? Cine-l vrea dat afară

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Liga Studenților (LS IAȘI) îi cere demisia fostului ministru al Justișiei Tudorel Toader din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, acuzând ”prejudicii de imagine”. Astăzi, a avut loc și un protest în acest sens. 

Vezi și: 

Liga Studenţilor Iaşi îi cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de rector

Protest la Universitatea din Iași împotriva lui Tudorel Toader

Cerând demisia din motive politice încalcă chiar legea care spune că nu se face politică și nu se fac activități politice în școli. A cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector pentru că a deținut funcția de ministru al Justiției în Guvernul PSD-ALDE, din motive aparent subiective, este contrar cartei și spiritului universitar, e o formă de hărțuire, o formă de cenzură nemaivăzută.

Tudorel Toader a avut activitate politică și-n acele momente s-a retras din funcția de rector, revenind în momentul în care a terminat activitatea în Guvern. Poți să fii în dezacord cu activitatea sa și atunci protestezi în stradă, dar nu în universitate. Nu poți cere demisia dintr-o funcție administrativă, managerială în învățământ, unde nu se face politică, pentru că spui tu că nu a fost un ministru bun. Nu se poate cere demisia încălcând legea. 

Gestul este posibil să fie inițiat chiar de cadre didactice care vor să-i ia locul lui Tudorel Toader, care au inițiat aceste mișcări de contestare. Există această posibilitate, ca-n spatele mișcării să fie profesori care vor să schimbe gruparea rectorului Tudorel Toader cu alta, din altă tabără. 

Mai există și posibilitatea ca segmentele anti-PSD să meargă pe răzbunare până la capăt. Acest lucru nu e bun pentru cei care se opun PSD, pentru că arată că și dacă faci pasul în spate, ei te execută, neavând jumătăți de măsură. Lucrul acesta va pune pe picior de război și va suda atât PSD, cât și pe cei din orbita PSD. Dacă mișcarea de ură continuă, în acest caz nu va face decât ca PSD să strângă rândurile, pentru că-și dau seama că ”ștampila” îi va urmări, indiferent de calea aleasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel