Ilan Laufer, lăudat în presa americană. Ce face la Miami

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Ministrul Laufer Harry-Ilan, fost secretar al Comerțului pentru România și coordonator al Smart Start USA, va conduce săptămâna viitoare, la Miami, cea mai mare delegație de întreprinderi mici și mijlocii.

În cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, săptămâna viitoare, la Miami se va desfășura, sub coordonarea Camerei de Comerț Miami Dade, un eveniment special deidcat afacerilor din industria IT, logistică, imobiliare, industria prelucrătoare, textile și industria alimentară. Delegația va fi condusă de Ilan Laufer, coordonatorul programului Smart Start USA. Programul contribuie la dezvoltarea reală și concretă a Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, sprijinind dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane.

Oportunități de afaceri

"Smart Start SUA - Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor din România" va avea loc la sediul Camerei de Comerț Româno-Americane din Miami Florida, în perioada 20-21 martie 2019. Antreprenorii români au ocazia să participe la o nouă sesiune de dialog cu reprezentanții administrației locale americane și a comunității de afaceri din Florida.

De asemenea, vor avea ocazia să descopere atât oportunitățile concrete de afaceri, cât și particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane, puțin cunoscute de clasa business românească.

Smart Start SUA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.

Cuvinte de laudă

Presa de peste ocean îl descrie pe Ilan Laufer ca cel mai tânăr ministru al comerțului, mediului de afaceri și antreprenorial în istoria Uniunii Europene și, de asemenea, "unul dintre miniștrii cei mai pretențioși din domeniul său". El a fost inițiatorul și coordonatorul Proiectelor, programele guvernamentale naționale și documentele de reglementare, precum și reglementările legislative în domeniul IMM-urilor dedicate îmbunătățirii mediului de afaceri, cum ar fi: Legea prevenirii, Legea parteneriatului public-privat, Legea Lobby-ului, Start-Up Nation Romania. Numai în 2017, au fost finanțate 10.000 de startupuri, creând peste 20.000 de noi locuri de muncă, devenind cel mai mare program inițiat în UE.

Ministrul Laufer a creat instrumente și instrumente pentru îmbunătățirea activității a peste 80 de atașați economici sub comanda sa, precum și pentru ambasadori și domeniul diplomației de afaceri, cum ar fi: Ghidul diplomatiei economice și comerciale, Ghidul investitorilor străini.

A implementat proiecte și programe pentru a susține mediul de afaceri atât la nivel național, cât și în străinătate. În timpul mandatului său, exporturile au crescut cu 10% investiții străine, precum și o creștere de 7% a PIB-ului, cea mai mare din UE.

Negociator talentat

Înainte de a se alătura guvernului, Laufer a fost observat ca un "negociator talentat și a reușit să atragă peste 500 de milioane de dolari pe piața românească, în special prin intermediul afacerilor cu amănuntul și imobiliari. Cu peste 1000 de contracte de leasing de vânzare cu amănuntul semnate în mai puțin de 10 ani, a fost GM & Head of Leasing pentru mai mult de 10 mall-uri și centre comerciale", mai spune presa americană.

Este omul din spatele accesului H & M și al altor mărci internaționale pe piața românească și a contribuit puternic la extinderea Grupului Inditex (ZARA).

Invitat la Washington

În ultimii 10 ani, a fost foarte activ în calitate de analist economic și politic, editor, fiind, de asemenea, unul dintre principalii reprezentanți ai televiziunii în acest domeniu. Laufer este, de asemenea, un renumit vorbitor, cu o performanță remarcabilă realizată pentru România pe scena internațională. El a fost invitat ca vorbitor pentru mai multe evenimente internaționale, cum ar fi: Selectați SUA, Trade Winds, CM11 WTO, Comisia Europeană și alte organizații internaționale.

În apreciere pentru contribuțiile sale la dezvoltarea parteneriatului strategic SUA / România și realizarea în 2017 a unui nou record istoric în ceea ce privește comerțul bilateral, Ministrul Laufer a fost invitat la Washington DC de către Wilbur Ross, Secretarul de Comerț al Statelor Unite, pentru a discuta consolidarea în continuare economice.

Vezi și: Ilan Laufer, moment istoric în relațiile economice dintre România și SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel