EXCLUSIV  DEFRIȘĂRI ILEGALE. Soluție rapidă pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

30 de activiști Agent Green au blocat camioane cu lemne în Munții Făgăraș. Ei protestează față de tăierile ilegale de arbori din zona montană a județului Argeș. 

”Suntem în linia întâi, pentru că ne confruntăm cu o catastrofă națională” a spus Gabriel Păun, de la Agent Green. El atrage atenția că 80% din pădurile virgine care protejau Lacul Vidraru au fost degradate. ”Avem de-a face cu un fenomen de mare amploare”, a subliniat el, care cere o anchetă amplă de la Guvern pentru a clarifica ce s-a întâmplat și să protejeze ce a mai rămas. 

Oprirea exportului, soluție pentru salvarea pădurilor României

”Cea mai simplă metodă este să oprească exportul. În loc să păzești kilometri pătrați de pădure, e mai simplu să păzește 20 de puncte vamale.” este de părere Val Vîlcu. Jurnalistul amintește că ”până-n 1996, tăierile se aprobau de Parlament. Din 1996, de când a venit CDR, s-a liberalizat.” În plus, ”prin interzicerea exportului de masă lemnoasă, obligi companiile să producă mobilă în România, nu în țări precum Austria”. 

Jurnalistul Val Vîlcu amintește de ce nu scădea suprafața de pădure în vremea lui Nicolae Ceaușescu. În acea vreme, nu scădea suprafața de pădure. Ei tăiau pentru export stejar, fag, paltin și plantau la loc salcie și plopi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel