DefenseRomania: Putin schimbă regulile pentru candidații la președinție. Mișcare pentru un nou mandat

Putin
Putin

Președintele rus Vladimir Putin intenționează să schimbe ”regulile jocului” în ceea ce privește ocuparea funcției de președinte al Federației Ruse, informează DefenseRomania.

Președintele Rusiei a propus, în urmă cu puțin timp, înăsprirea cerințelor pentru cei care vor candida la președinția Federației Ruse. El a menționat câteva propuneri, precizând că cei care doresc să conducă de la Kremlin ar trebui să locuiască în Rusia cel puțin 25 de ani și să nu fi deținut niciodată o altă cetățenie.

Potrivit Constituției Federației Ruse, Vladimir Putin nu va mai putea candida pentru un alt mandat la președinție, scrie DefenseRomania. În 2018, Vladimir Putin a fost reales președinte al Federației Ruse. El se află la al patrulea mandat, care va dura şase ani, până în 2024. 

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în Rusia din 1999, ocupând fie funcția de premier fie pe cea de președinte. Confrorm actualei Constituții, Putin nu va mai putea candida în 2024, deoarece legea interzice exercitarea a mai mult de două mandate consecutiv.

Putin ar putea recurge însă la câteva scenarii pentru a rămâne la putere. Citește continuarea articolului pe DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel