Decretul lui Iohannis, publicat. Chirieac, scenariu: Va fi atacat și suspendat

Monitorul Oficial a publicat azi decretul privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Armatei. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat publicarea decretului în Monitorul Oficial, asta cu toate că nu puține au fost vocile care spuneau că un decret emis în afara legii, (n.r. - prelungirea mandatului șefului Armatei se face la propunerea ministrului Apărării cu avizul premierului) nu ar fi trebuit publicat.

„Și eu cred la fel (n.r. - că nu trebuia publicat). Dar dacă s-a întâmplat el devine valabil din acest moment. Mai departe, că decretul va fi atacat în contencios și probabil va fi suspendat, e o altă poveste. Însă deja nu mai vorbim despre lege și Constituție în România.

În mod oficial strategia politică a președintelui Klaus Iohannis, în vederea realegerii sale ca președinte în anul care va începe peste câteva zile, este încălcarea flagrantă a legii și a Constituției în speranța atragerii unui electorat care se dorește justițiar, dar de multe ori nu are legătură cu legea și Constituția sub nicio formă. Președintele a pierdut acest electorat prin revocarea doamnei Kovesi, el trecând la domnul Dacian Cioloș”, a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3, care a adăugat că asemenea încălcări flagrante ale Constituției vor mai avea loc iar președintele a trecut oficial de la ”greva prezidențială la insurecție”.

Monitorul Oficial a publicat, sâmbătă, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel