Declic, nouă mișcare de stradă: 112, mai vii?

Organizația Declic a anunțat organizarea unei ieșiri în stradă.

”Mai ții minte numele acestea: Aura Ion, Alexandra Măceșanu, Adrian Iovan? Sunt trei oameni care azi nu mai trăiesc din aceeași cauză: lipsa localizării exacte a apelului la 112. În cazul accidentului aviatic din Apuseni a fost nevoie de 5 ore pentru a localiza avionul, timp în care studenta la medicină Aura Ion a murit de frig.

5 ani au trecut de atunci. Nimic nu s-a întâmplat. În continuare autoritățile nu au rezolvat problema. Cazul Alexandrei Măceșanu a arătat încă o dată incompetența și proasta organizare a autorităților române.

Așa că ne-am hotărât să lansăm o campanie pentru localizarea exactă a apelurilor la 112. Un prim pas este să facem un flashmob, ca să facem subiectul vizibil din nou și să reîncepem să vorbim despre 112 în spațiul public. Dacă și tu îți dorești o Românie mai sigură, vino la flashmob-ul prin care lansăm campania „112, mai vii?"

Dacă nu vom insista ca autoritățile să rezolve problema, atunci vom pierde de tot atenția asupra subiectului. Riscul este ca subiectul să revină în discuție doar la următoarea tragedie.

Așa că hai și tu, marți, de la ora 17:00, în piața Revoluției din București. Vom face un flashmob pentru care am pregătit o coregrafie și pancarte cu mesajele: „112, sunt aici!", „112, mai vii?"

Tot ce trebuie sa faci este să te îmbraci în negru și să vii la eveniment exact la ora 17:00. Punctualitatea este foarte importantă. Totul va dura foarte puțin, dar va fi de foarte mare impact (dacă ne adunăm suficienți la fața locului). Anca Murgoci, te alături acțiunii? Te rog să-ți confirmi prezența mai jos.

Vom reproduce strigătele de ajutor ale celor care au apelat la serviciul de urgență, dar nu au fost localizați la timp pentru a fi salvați. Vrem să fie ultimele strigăte de acest fel, iar filmul flashmobului să-i convingă pe cât mai mulți să se implice în campania „112, mai vii?".

E timpul ca Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) să rezolve localizarea apelurilor la 112. Sunt numeroase țări unde acest lucru este posibil. Nu văd niciun motiv pentru care în România nu ar fi la fel.

Pentru a obține ce ne dorim, trebuie să fim cât mai mulți la acest eveniment. Pentru promovarea cauzei, vom filma flashmob-ul, îl vom pune pe pagina petiției și îl vom distribui pe rețelele sociale.

În centrul flashmob-ului vor fi cinci personaje care vor cere, pe mai multe voci, ajutorul 112. Apoi vor cădea, rând pe rând, în semn de epuizare și deznădejde.

Noi, ceilalți participanți, vom ține în mână bannere cu numele victimelor, ca cel de mai jos, și pancarte”, se arată într-un mail transmis de Declic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel