Urmărește emisiunea live


Declaraţia unică, online. Ministerul Finanţelor, precizări

declaratia unica
declaratia unica

Declaraţia unică poate fi depusă online, formularul calculând automat cuantumul impozitelor şi contribuţiilor datorate. 

Declaraţia unică ce trebuie completată de către persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri poate fi depusă online, prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaraţiei Unice disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV), anunţă Ministerul Finanţelor Publice. 

Formularul calculează automat cuantumul impozitelor şi contribuţiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat şi poate fi accesat pe portalul ANAF în secţiunea 'Spaţiul Privat Virtual' (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declaraţii. 

Serviciul electronic Spaţiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanţelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghişeele ANAF. 

"În acest sens, MFP a transmis prin poştă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conţine toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situaţia fiscală personală şi se pot primi sau transmite o serie de documente, declaraţii fiscale şi alte informaţii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa şi semna şi de deţinătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro", precizează Ministerul Finanţelor. 

Ministrul Finanţelor încurajează trecerea de la hârtie la mediul electronic

Ministrul de resort, Eugen Teodorovici, a precizat, în context, că intenţionează să încurajeze trecerea de la hârtie la mediul electronic online. 

"Vreau să eficientizez activitatea ANAF, vreau să reduc birocraţia fiscală şi să încurajez trecerea de la hârtie la mediul electronic online", a precizat Teodorovici, citat în comunicat. 

Dacă Declaraţia Unică este depusă online până pe 15 iulie 2018 şi plata obligaţiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat, iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată. 

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker şi activităţile artistice şi sportive, în calitate de artişti de spectacol sau ca sportivi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel