Declaraţia de pace mondială, la a şasea aniversare

70 de ţări organizează în luna mai evenimente de amploare pentru a marca a şasea aniversare a Declarației de Pace Mondială. Scopul este răspândirea unei culturi a păcii planetare. În Seul, acolo unde a fost proclamată Declarația Păcii Mondiale, comemorarea a avut loc pe 25 mai. 

Documentul a fost anunțat pe 25 mai 2013, de către ONG-ul de pace internațional numit Cultura Cerului, Pacea Mondială și Restabilirea Luminii  (HWPL).

Un veteran de război, președintele ONG-ului, Man Hee Lee, a declarat: "Nu putem pretinde că dorim pacea și continuăm să ne provocăm unii pe alții la conflicte pentru a ne valoriza interesele naționale mai presus de cele ale altora. Aceasta va duce doar la pierderea vieților tinerilor, în inutilitatea războiului. Aceasta nu este o moștenire pe care o putem lăsa generațiilor viitoare".

Declarația de Pace Mondială se referă la valoarea efortului comun al tuturor membrilor societății. Ea  include angajamentul statelor semnatare de a pune capăt tuturor războaielor şi cel al mass-media de a promova un mesaj de pace în lume. Evenimentul din acest an s-a concentrat pe "Campania Scrisorilor de Pace", condusă de Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG), o organizație de tineret afiliată la HWPL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel