Decizie RAR. Maşinile din Anglia, INTERZISE în România

Registrul Auto Român ar putea lua o decizie fără precedent. Potrivit unei declaraţii a directorului tehnic al instituţiei, se lucrează la o variantă în care toate maşinile din Anglia ar putea fi interzise în România. 

După Brexit, maşinile cu volanul pe drepta pot să circule fără restricţii, cel puţin în acest an, pentru că există un acord în vigoare. Însă, la Registrul Auto Român se studiază deja mai multe scenarii pentru ca acestea să fie scoase din circulaţie din 2021, anunţă Radio România Actualităţi. 

Condiţii şi pentru maşinile deja înmatriculate 

"Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie. Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează. În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere.", a explicat Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român. 

Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani au fost importate aproximativ 80.000 de maşini în România, cele mai multe fiind din Anglia. Statisticile Poliţiei Rutiere arată că în peste 90 % din accidentele în care sunt implicate aceste maşini, vinovăţia aparţinea şoferului care avea volanul pe dreapta.

Manevra de depăşire este dificilă, mai ales pe drumurile cu o singură bandă sau foarte aglomerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel