Decizie finală pentru Marseille, amenințată cu excluderea din Europa League

 fotbal
fotbal

Clubul francez Olympique Marseille va fi exclus din cupele europene în cazul în care va fi din nou implicat în incidente provocate de suporterii săi în următoarele două sezoane, a anunţat, miercuri UEFA, care a decis ca echipa din Hexagon să dispute următorul meci din Europa League cu porţile închise.

Comisia de Disciplină a forului continental a decis miercuri ca Olympique Marseille să fie exclusă din următoarea competiţie în care se califică, dar această decizie este cu suspendare şi va avea o perioadă de probaţiune de doi ani, a precizat UEFA într-un comunicat.

OM va juca următorul său meci din Europa League, competiţie în care este calificată, cu porţile închise, în urma incidentelor provocate de suporteri la meciul retur din sferturile ediţiei trecute a competiţiei, cu RB Leipzig, în ambele meciuri din semifinala cu RB Salzburg, dar şi la finala pierdută cu Atletico Madrid, în mai, pe Groupama Stadium din Lyon.

Amendă 

UEFA a reţinut mai multe acuzaţii la adresa suporterilor echipei franceze, perturbarea ordinii publice, acte de vandalism, aprinderea de fumigene, aruncarea de obiecte şi întârzierea loviturii de start a meciului.

Clubul OM a mai fost sancţionat cu o închidere parţială a stadionului Velodrome, peluzele nord şi sud, pentru al doilea său meci de acasă din Europa League, gruparea fiind şi amendată cu 100.000 de euro.

Marseille trebuie să contacteze în următoarele 30 de zile clubul Olympique Lyon, pe stadionul căruia s-a jucat finala Europa League, pentru a stabili despăgubirile pe care trebuie să le achite în urma daunelor provocate de suporterii săi, a subliniat UEFA.

Clubul din Lyon s-a plâns la forul european că 105 scaune au fost degradate de suporterii echipei OM, o cameră de supraveghere a fost distrusă, iar neoanele şi distribuitoarele de săpun şi hârtie din toalete au fost smulse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel