Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive

Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive   ÎCCJ urmează să se pronunțe astăzi în dosarul DGASPC, ”al angajărilor fictive”, în care este vizat Liviu Dragnea, președintele PSD. 

Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive   

Liviu Dragnea rămâne cu sentința de la fond. 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.


Se respinge apelul DNA.  Procurorii cereau pedepse mai mari. 



Bombonica Prodana, achitată pentru abuz în serviciu, ea plătind prejudiciul. 

Liviu Dragnea, Floarea Alesu și Stoica sunt obligați să plătească daune de 23.445 de lei. 

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru Marineci, termenul de încercare este de 5 ani. 

Adriana Botorogeanu, 2 ani de închisoare cu suspendare condiționată. 

Descontopește pedeapsa de un an de închisoare pentru Gheorghe Nicușor, pentru abuz în serviciu. El primește trei luni cu suspendare pentru fals intelectual. 

Constantin Balaban, Valentina Marica, Gheorghe Nicușor, achitați pentru abuz în serviciu. Balaban, un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. 

Achitare pentru Olguța Ștef pentru abuz în serviciu. Un an cu suspendare condiționată pentru Ștef Olguța pentru fals intelectual. 


Se dă decizia în dosar. Jurnaliștii au fost chemați în sală la 13:30. În scurt timp, vom afla decizia magistraților de  la ÎCCJ! 

Completul a intrat în sala de judecată. 


Patru judecători au admis apelurile lui Liviu Dragnea, transmit Antena 3 și România TV. Desființează sentința pentru Bombonica Prodana și pentru Botorogeanu. 

Dacă era amânare nu cred că o dădeau în sala de judecată, dar am mai văzut la un proces important, în care ne-au luat în sala de judecată să ne spună că se dă o amânare a spus Laura Duță, jurnalist pe justiție la România TV. În cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

UPDATE: Potrivit Realitatea TV, judecătorii din dosarul lui Liviu Dragnea au intrat la deliberări.

Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive  Adrian Toni Neacșu, avocatul Olguței Șefu din dosar, spune că există și posibilitatea amânării sentinței, dar părerea lui este că o decizie definitivă va fi dată astăzi.  Despre posibilitatea rejudecării în cazul în care se va amâna după 1 iunie, când una dintre judecătoarele completului iese la pensie, Toni Neacșu atrage atenția că pentru unii din inculpați, e posibil să intervină prescripția. Totodată, dacă va fi dată sentința astăzi, decizia CCR din 5 iunie nu poate schimba cu nimic decizia magistraților. 

”Dacă până atunci ( 5 iunie -n.r.) se dă o soluție în dosar de către Înalta Curte, o eventuală decizie a Curții Constituționale nu mai poate fi invocată în niciun fel, în nicio cale de atac extraordinară, deci nu va exista niciun fel de remediu”, a completat Neacșu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni, inițial. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei. La ultimul termen, ÎCCJ a anunțat că va pronunța verdictul în 27 mai. 

Decizie definitiva ICCJ pentru Liviu Dragnea. Sentinta in dosarul angajarilor fictive  Președintele PSD a declarat, duminică seară, că nu și-a făcut bagajele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel