Decizie CSM în cazul judecătorului condamnat cu suspendare pentru că a condus băut la volan

justiție
justiție

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marţi să-l menţină în funcţie pe judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Secţia pentru judecători a hotărât, cu 7 voturi pentru şi 3 împotrivă, că nu se impune eliberarea din funcţie a magistratului Damian Dolache. Pe 3 martie, Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe judecătorul Damian Dolache la 10 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care acestuia i s-a interzis să mai conducă un autovehicul.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie a retras apelul, deşi SIIJ l-a trimis în judecată pe magistrat. În urma retragerii apelului, judecătorul Damian Dolache a rămas cu pedepsa de 10 luni închisoare cu suspendare. Procurorii susţin că, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, judecătorul Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

Lui Dolache i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l. Ulterior, acesta a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici', unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe. Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici', a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel