Decizia instanței în cazul Sorinei, ce se întâmplă cu adevărat. Ce spun avocații

În direct la România TV avocații au vorbit despre situația actuală în care se află Sorina și dosarul deschis de autorități în acest caz. 

”Domnul Procuror General al României a făcut o cerere de revizuire a deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția. Alăturat acestei cereri s-a formulat o cerere de suspendare a executării acestei decizii până la soluționarea pe fond a revizuirii. Astăzi s-a respins numai această a doua cerere, respectiv suspendarea. Revizuirea propriu-zisă se va judeca pe data de 10 la orele 11, la Curtea de Apel Craiova”, a precizat avocatul Victor Dumitrică în direct la România TV. 

În cadrul unei dezbateri la România TV a vorbit și avocatul Constantin Durgheu care a precizat că încuviințarea adopției ar fi împotriva legii.  

”Asta înseamnă că dacă s-a respins solicitarea de suspendare, la momentul la care se va judeca revizuirea, se poate întâmpla orice. Adică se poate să se admită revizuirea și să se constate că soluția Curții de Apel a fost nelegală sau dimpotrivă să se respingă solicitarea de revizuire. Din nefericire, nu vreau să anticipez, nimeni nu se gândește la copil, din nefericire, sincer și onest, deși legal, este posibil și ar trebui să se întâmple acest lucru, eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. De ce? Unde se judecă revizuirea? La aceeași Curte de Apel care a dat o soluție cel puțin discutabilă, împotriva legii. Încuviințarea adopției care este împotriva dispozițiilor legale 65, alineatul 1 din Legea 273 care spune foarte clar că în cazul adopției internaționale, cel puțin un părinte trebuie să fie cetățean român și obligatoriu rudă până la gradul patru cu acel copil adoptat. Ceea ce în situația de față tare aș vrea să văd legăturile de rudenie”, a intervenit avocatul Constantin Durgheu. 

Plângere penală privind adopția

Întrebat dacă există o plângere penală despre modul în care a fost făcută adopția, avocatul Victor Dumitrică a răspuns: 

”Nu aș vrea să vă divulg toate informațiile, dar vreau să vă spun că există o sesizare din oficiu și un dosar în lucru, strict pe problema adopției. Sesizare din oficiu făcută de Parchetul General. Domnul procuror general a formulat în același timp și o cerere de strămutare a acestui dosar privind revizuirea, de la Curtea de Apel Craiova, la o altă curte de apel. Va avea loc tot pe data de 10 doar că la Înalta Curte”, a mai spus Victor Dumitrică. 

Sorina nu este consiliată de autorități

”Nimeni la ora actuală, nicio autoritate a statului român, nicio autoritate privind protecția drepturilor copilului de la București, nici cei de la Dolj și Mehedinți nu monitorizează acest proces de integrare a minorului în noua familie. Nu consiliază în mod oficial minora. Soții Săcărin susțin că realizează o consiliere în regim privat”, a mai spus avocatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel