Decizia CCR nr. 304 Dragnea - Grindeanu. Chirieac: Lovitură de Palat

Potrivit surselor DCNews, Sorin Grindeanu pregătea o OUG prin care interdicția de a ocupa posturi în Guvern să fie extinsă la nivelul Parlamentului, pentru persoanele condamnate penal. O astfel de ordonanță de urgență ar fi însemnat înlăturarea lui Liviu Dragnea.

Bogdan Chirieac a vorbit despre acest scenariu, în direct, la Antena 3.

"Care a fost problema acestei moțiuni de cenzură și acestei căderi a Guvernului? Explicațiile total necredibile pe care le-a furnizat Liviu Dragnea și PSD. Nu se poate ca timp de șase luni să spui că Guvernul este extraordinar și programul de guvernare se înfăptuiește foarte bine și că este totul în regulă, iar în trei zile îți dai seama că guvernarea a fost un dezastru, miniștrii demisionează, se cere demisia premierului, el nu și-o dă, trece o moțiune de cenzură la limită. Guvernul a fost dat jos de Take, Ianke și Cadâr, deputații de la minorități, fără de care Sorin Grindeanu era în continuare prim-ministru. Apoi, miniștrii considerați catastrofali își retrag demisiile și vor înapoi demisiile. Această chestiune de profundă nesinceritate a afectat enorm PSD. Și atunci am început să aflăm ce se întâmpla. Pe surse, am aflat că se pregătea - chipurile - această lovitură de Palat prin care, beneficiind și de motivarea CCR, Liviu Dragnea ar fi fost îndepărtat și din Parlament, și din conducerea partidului", a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat care ar fi fost interesul lui Sorin Grindeanu în această poveste, analistul politic a zis: "În acel moment s-ar fi deschis lupta pentru președinția partidului și Sorin Grindeanu era de departe cel mai bine plasat. Întotdeauna, premierul în funcție are un ascendent asupra celorlalți membri ai partidului. Din această cauză este bine ca președintele partidului să fie și premier dacă câștigă alegerile". 

Citiți și: Decizia CCR nr. 304, motivul războiului PSD-PSD. Lovitura era pregătită pentru Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel