Urmărește emisiunea live


Decembrie '89. Povestea cutremurătoare a tânărului ajuns la Jilava: Tancurile au spart blocada. Au tras pe orizontală (VIDEO)

Povestea lui Dumitrescu Liviu Victor, în Decembrie 89 în vârstă de 17 ani, elev la liceul 23 august, despre seara zilei de 21 Decembrie 1989 este cutremurătoare.

Acesta a participat la Baricada ridicată de revoluționari în seara zilei de 21 decembrie, când noaptea tancurile au intrat, au tras și au ucis zeci de oameni ieșiți în stradă în numele libertății.

Tânărul revoluționar a fost arestat și dus la Jilava. Filmările au apărut pe internet, postate pe rețeaua YouTube, iar potrivit titlului sunt realizate în perioada 24-27 decembrie 1989, și sunt sustrase din arhiva SRI.

„Am fost închis la Jilava datorită mitingului nostru tineresc, joi seara (n.r. - 21 decembrie 1989). Eu am ajuns la 19:30 în piață și am cântat cu toți ceilalți studenți și elevi. Chiar și oamenii bătrâni care își căutau fiii cântau cu noi. 

Forțele au fost tăcute. Au așteptat ora 24:00 să se închidă metroul să nu mai putem avea un mijloc de transport cu care să plecăm sau să nu mai vină alții. Tancurile au spart blocada, au tras direct la orizontală. Au venit cu bastoane electrice, ne-au paralizat. Ne călăreau. Sper ca cei care au fost bătuți cu aceste instrumente să scape. 

Personal m-au dus la circa 17, alții la Capitală. Acolo ni s-a făcut proces verbal cu amendă pentru propagandă anticomunistă. Am primit amendă 1000 lei. Apoi a venit un ordin, nu ne-au zis nimic, ne-au băgat în dube. Am fost duși la Jilava, ne-au pus cu mâinile la spate și fața la perete. Am auzit încărcătoarele, am zis că murim acolo, plângeam. Apoi s-a auzit o deschidere de ușă, a ieșit comandantul care a țipat să nu treagă că o să îi omoare ăștia după. Astfel am scăpat de moarte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel