Cum va fi adusă de la Ierusalim, Lumina Sfântă, de Înviere

inviere
inviere

Patriarhia Română anunță că Lumina Sfântă pentru noaptea de Înviere va fi adusă de la Mormântul Sfânt de la Ierusalim de o delegație condusă de Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

"Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2013, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

"Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul României", conchide comunicatul Patriarhiei.

 Gheorghe Flutur, la concurență cu Patriarhia Română pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim

Din 2009, între Patriarhia Română și Gheorghe Flutur s-a dat un  adevărat "război" între Patriarhia Română și fostul președintele al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

S-a ajuns până acolo, când, în 2009,  reprezentanții Patriarhiei nu au dorit să recunoască oficial lumina adusă de Flutur. La vremea respectivă, părintele Stoica preciza că lumina adusă de delegația Patriarhiei este singura adusă în mod oficial, cea binecuvântată de către IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, fiind neoficial introdusă în țară.

În 2012, fiind și an electoral, Gheorghe Flutur a participat doar în calitate de "mirean" din delegația care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel