Urmărește emisiunea live


Deținătorul UPC, motivul disputei Vodafone - Telekom

Vittorio Colao, directorul general al grupului britanic de telefonie mobilă Vodafone, a reacționat la opoziția șefului Deutsche Telekom cu privire la planurile Vodafone de a prelua o parte din activele operatorului de cablu Liberty Global, deţinătorul UPC. 

Recent, Vodafone a confirmat că poartă discuţii referitoare la achiziţionarea activelor Liberty Global de pe acele pieţe din Europa unde operează ambele companii, principala piaţă de acest fel fiind Germania.

De ce nu-și extinde Vodafone planurile și-n Marea Britanie

Vittorio Colao a precizat că activele Liberty din Marea Britanie au fost excluse din aceste discuţii pentru că pe această piaţă Vodafone nu este la un stadiu la fel de avansat ca pe alte pieţe din Europa continentală în ceea ce priveşte combinarea serviciilor de telefonie mobilă cu serviciile fixe.

Telekom, critici: Ar fi un monopol

Prezent la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress) de la Barcelona, directorul Deutsche Telekom, Tim Hoettges, a afirmat, luni, că îşi menţine comentariile pe care le-a făcut săptămâna trecută, potrivit cărora un acord între Vodafone şi Liberty Global ar fi "complet inacceptabil" pentru că ar da naştere unui monopol pe piaţa de televiziune prin cablu din Germania.

"Opinia mea este că e foarte puţin probabil ca această tranzacţie să fie aprobată. Cred că din punct de vedere al concurenţei este vorba de o tranzacţie complet inacceptabilă", a spus Hoettges.

Replica Vodafone

În replică, Vittorio Colao a susţinut că declaraţiile lui Tim Hoettges arată că directorul Deutsche Telekom este îngrijorat de extinderea Vodafone în Germania, adăugând că dacă ar fi în locul acestuia ar evita să folosească expresia "limitarea competiţiei".

"Cred că argumentele avansate de Deutsche Telekom sunt interesante. Este vorba de un jucător de talie naţională, care spune că un competitor nu ar trebui să cumpere o companie regională de cablu pentru că astfel creează un fel de ameninţare la adresa cuiva. Dacă urmăm această logică, Deutsche Telekom ar trebui divizată în două entităţi", a subliniat Colao.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel