De ce ursul împușcat la Pietroșița nu ar putea fi cel care a omorât un om

urs
urs

Psihoza creată de ursul care a omorât un om și  a rănit alți doi este departe de a se fi stins. Potrivit redactorului De Ce News care s-a aflat în permanență la fața locului, ursul ucis, sâmbătă seara, pe raza comunei Buciumeni ridică multe semne de întrebare.

Ursul care a  provocat o adevărată psihoză pe raza comunelor Pietroșița, Buciumeni și Runcu  se pare că a fost împușcat. Potrivit De Ce News, ursul  a fost doborât de vânăîtori în apropierea gării Pietrișița, în zona "După Piatră" sâmbătă sera, în  jurul orelor 21,00, când locuitorii ar fi auzite circa cinci focuri de armă.

Potrivit redactorului De Ce News aflat la fața locului, este puțin probabil ca ursul împușcat să fie implicat în uciderea bătrânului din comuna Piteroșița,  din cauza că acesta este unul de care să-ți fie teamă dacă dădeai ochii cu el. Ursul, care a fost împușcat, nu depășea greutatea de 120 de kilograme, iar un atac din partea acestuia asupra unui om este departe de a fi credibilă. Din câte se pare, acest "furnicar" făcea parte din animalele sălbatice, alături de maidanezi,  care frecventau periodic zona în condițiile în care aici funcționează un  abator.

Față de zona și modul cum a fost împușcat   acest urs , ridică multe semne de întrebare, mai ales din cauza faptului că animalul, practic a fost așteptat la trecătorea dintre calea ferată și zona abatorului, pe un dig la marginea râului Ialomița, într-o zonă ce era cunoscută de vânători. Rămâne ca organele abilitate să stabilească  dacă animalul împușcat este unul dintre cele agresive sau a fost doar unul dintre cele care au căzut în plasa vânătorilor pentru a aduce trofeul pentru liniștirea locuitorilor din nordul județului Dâmbovița.

Potrivit adjunctului IPJ Dâmbovița, autoritățile urmează  să efectueze analize şi alte cercetări la faţa locului pentru a se asigura că este ursul care a atacat cele trei persoane şi despre care se crede că ar fi turbat.

 Fondul de vânătoare din zona Pietroşiţa este privat, fiind administrat de către "Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007" din Bucureşti. Localnicii din zona Pietroșița spun că urşii nu au mai atacat în această zonă. La Dealu Frumos există un fond de vânătoare şi acolo trăiesc mulţi urşi. Potrivit România TV, client al acestui fond de vănătoare este şi Codruţ Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

De asemenea, potrivit unui reprezentant al Poliției Dâmbovița, în urma scanării zonei de către elicopterul trimis de MAI,  s-a mai depista o ursoaică cu doi pui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel