De ce trebuie să vă feriți de „filme online gratis subtitrate”. Risc major în jurul Oscarurilor

În jurul premiilor Oscar, lumea este mai interesată decât de obicei să vizioneze gratis filme.

Gala premiilor Oscar din seara de 10 februarie a dus la o creștere a interogărilor Google legate de filmele nominalizate pentru prestigioasele premii, conform unui comunicat transmis de Karpersky.

Mai pe scurt, lumea este mai interesată decât de obicei să vizioneze gratis, pe Internet, distinctele produse cinematografice.

Oscarurile virușilor

 (w670)

„Kaspersky a găsit peste 20 de site-uri de tip phishing și conturi de Twitter ce le oferă utilizatorilor << șansa >> de a viziona filmele nominalizate gratuit. Aceste site-uri de phishing adună datele utilizatorilor și le cer să facă mai multe lucruri pentru a avea acces la filmul dorit - de la participarea la un sondaj și comunicarea datelor personale, până la instalarea unor programe adware sau chiar a furniza datele de card. E de prisos să spunem că, la sfârșitul procesului, utilizatorul nu primește conținutul dorit", a transmis compania Karpersky printr-un comunicat.

Interesul pentru un film începe să crească dinainte de lansare, iar unele site-uri oferă „ocazia" de a le viziona înaintea premierei lor. Așadar, există site-uri web care promit că dețin o producție cinematografică înainte de apariția pe marile ecrane.

Regula celei de-a treia săptămâni

 (w670)

Cu toate acestea, interesul cel mai crescut pentru filmele recente se manifestă în jurul celei de-a treia săptămâni de la lansare, așa cum este cazul lui „Joker", celebra dramă care îl are pe Joaquin Phoenix în rol principal.

Infractorii cibernetici nu depind foarte mult de datele premierelor, întrucât ei nu distribuie niciun conținut, cu excepția celui dăunător. Cu toate acestea, pentru că întotdeauna se pliază pe tendințele în vogă, depind de cererea utilizatorilor și de disponibilitatea efectivă a fișierelor. Pentru a evita să fiți păcăliți de infractori, folosiți doar platformele de streaming și abonamentele legale, ca să vă puteți bucura de o seară plăcută în fața televizorului, fără să vă faceți griji pentru diverse amenințări", spune Anton Ivanov, malware analyst Kaspersky.

Cum evităm să contactăm cei mai dăunători viruși. Sfaturile Karpersky

Sfatul nr. 1: Atenție la lansare

 (w670)

În cazul în care sunteți atent la datele oficiale de lansare ale filmelor, fie ele pe serviciile de streaming, TV, DVD sau alte surse, nu veți ajunge să descărcați niciodată malware. De exemplu, dacă un film apare în cinematografe peste o lună, orice descărcați pe dispozitivul dumneavoastră este garantat să fie virus.

Așadar, verificați întotdeauna când apare un film. Puteți folosi site-ul IMDb.com, care dispune de o secțiune „lansări viitoare". 

Sfatul nr. 2: Atenție la extensii

 (w670)

În cazul în care ați descărcat un „film" de pe internet, să presupunem că după lansare, și considerați că acea sursă este legitimă, fișierul trebuie să aibă o extensie care să denote format video: .avi, .mkv, .mp4 și multe altele.

În caz contrar, dacă ați descărcat un fișier de tip .exe, nu intrați vreodată în el și asigurați-vă că va dispărea imediat de pe dispozitivul dumneavoastră.

Sfatul nr.3: Verificați sursa

 (w670)

Pentru a evita site-urile ilegitime, care vă promit filme și vă oferă doar viruși, verificați întotdeauna prefixul „HTTPS". Acest lucru confirmă că site-ul este autentic, dar până la un punct.

În al doilea rând, verificați dacă site-ul care vă permite să vizionați un film nu este scris greșit, ca, de exemplu, www.netfllix.com, sau sub altă formă față de cea originală.

În al treilea rând, în cazul în care un site necunoscut, dar sigur, vă oferă filme gratis, căutați recenzii despre acesta înainte să descărcați vreun fișier.

Sfatul nr. 4: Utilizați o soluție de securitate fiabilă

(w670)

Utilizați o soluție de securitate fiabilă, pentru o protecție completă împotriva unei game largi de amenințări. Mai pe înțelesul tuturor, asigurați-vă că dispuneți de un antivirus și antimalware.

Sfatul nr. 5: Evitați filmele gratis întrutotul 

(w670)

Cel mai sigur mod de a nu contacta viruși periculos este să vă abonați la un serviciu de streaming care vă oferă garanția că nu veți fi infectat. Bineînțeles, această garanție vine cu un cost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel