De Ce trebuie să plece Boc. De Ce nu poate fi schimbat premierul

val-valcu
val-valcu

Orice ar spune contestatarii lui Băsescu, în cazul schimbării premierului nu se poate vorbi despre o trădare a lui Boc sau despre cine știe ce interese personale ale președintelui. ”Remanierea” primului ministru este singura șansă de revenire a unei părți a electoratului care a votat cu Băsescu (și pe cale de consecință cu portocalii) la sentimente mai bune față de PDL. Când 80 la sută dintre alegători resping guvernarea lui Boc, spirala tăcerii sugrumă orice urmă de simpatie față de actualul guvern. Personal, nu am mai auzit pe cineva să-l laude sau măcar să-l scuze pe Băsescu din 6 mai 2010, cu excepția membrilor de partid. Schimbarea premierului ar da alegătorilor care mai țin încă la Băsescu o justificare pentru a-și reevala orientarea politică. Vezi, domnule, e altceva de când a plecat Boc, se mișcă treaba, vor putea să(-și) spună aceștia.

Nu are niciun rost discuția despre fidelități sau evaluări obiective, c-a fost, că n-a fost un premier bun. În ecuația politică, și respectiv de imagine, totul se reduce la a crea un pretext, astfel încât să justifici o decizie luată din alte motive. Să nu spună cineva că avea dubii despre Geoană și l-a lămurit vizita la Vântu. De fapt, cei care , cu inima  l-ar fi votat pe Băsescu, iar rațional își dădeau seama că e mai bine cu Geoană, au avut justificarea votului emoțional: uite domnule, cum l-a demascat!

Sunt convins că, dincolo de orgolii, până și premierul Boc ar înțelege că demisia înseamnă păstrarea carierei sale politice, agățarea de funcție fiind devastatoare și pentru PDL și pentru el însuși.

Oricum, sunt puține șanse să mai fie schimbat până la final, oricare ar fi acesta. Actualul premier va rămâne în funcție, ca și Tăriceanu, cu sprijinul Opoziției. Nu că l-ar tolera USL, sunt sigur că toate trei partidele  respective fac eforturi uriașe pentru a trece moțiunile de cenzură, ci fiindcă Puterea a fost slăbită atât de mult încât a devenit prea costisitor un nou vot de investitură. La o simplă lege organică, prin care se dorea darea afară a 10.000 de oameni , a aruncat în aer Coaliția  grupul minorităților. Deci, alde Palavragian care au votat în neștire pentru curbele de sacrificiu, afectând milioane șde oameni, s-au lămurit ce e cu austeritatea taman la polițiști, care, nu-i așa, votează cu minoritățile de rup... Probabil , o tocmeală la sânge va aduce beneficii, prin colegii sau prin ministere, și pentru distinșii reprezentanți ai etniei portoricane sau zulu, din Parlamentul României. Pe această dimensiune, nu m-ar mira ca viitorul premier, dacă o fi să-l schimbe, totuși, pe Boc, să fie de la UDMR, că altceva ungurii nu au ce să mai ceară, au primit tot ce au vrut, ca să mențină regimul Băsescu la Putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel