De ce susține PSD bugetul pe 2016 propus de Guvernul Cioloș

Liviu Dragnea și Dacian Cioloș
Liviu Dragnea și Dacian Cioloș

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat de ce parlamentarii social-democrați susțin bugetul pe 2016 propus de Guvernul Dacian Cioloș. 

"Am convenit cu colegii de la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor să se uite cu atenţie peste proiectul de buget. În privinţa amendamentelor, am convenit ca orice coleg care intenţionează, după ce studiază proiectul de lege, să depună vreun amendament să discutăm în grup şi să decidem dacă acel amendament se justifică sau nu, dar vorbim nu de amendamente cu miile, vorbim, dacă va fi cazul, de amendamente importante care nu afectează neapărat sursele financiare, pentru că bugetul este construit în mare parte, dacă nu în totalitate, pe proiectul de buget lăsat de Guvernul Ponta", a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că singurul element care lipseşte din proiectul de buget al Guvernului Ponta este studiul de impact cerut de ministrul Finanţelor pentru mărirea salariului minim.

"Cel mai mare impediment este comunicarea greşită pe care a avut-o ministrul de Finanţe Anca Dragu, pentru că au spus că au nevoie de un studiu de impact asupra nivelului până la care să se mărescă salariul minim şi asupra calendarului de implementare. Nu suntem de acord ca salariul minim din România să nu se mărească sub nicio formă, din mai multe motive. În primul rând, salariul minim pe economie este printre cele mai mici din Europa, mi se pare că este penultimul, dacă nu ultimul. În al doilea rând, noi vorbim aici de cetăţenii români care au totuşi dreptul la o viaţă mai bună. Poate e bun un studiu de impact, dar să nu creadă Guvernul că noi o să acceptăm să se amâne sine die această decizie şi trebuie să prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul în care se va finaliza acest studiu, în aşa fel încât cel mai târziu în primăvară să se ia această decizie", a precizat Liviu Dragnea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel