De ce sunt atât de populari asistenții personali virtuali

Nu cu mult timp în urmă, lumea era plină de asistenți umani, dar totul s-a schimbat.

Nu cu mult timp în urmă, lumea era plină de asistenți. Aceste persoane erau plătite pentru a organiza întâlniri, pentru a prelua apeluri și pentru a avea grijă de activitățile unei persoane concentrate pe jobul său de bază, conform helpdeskgeek.com.

În zilele noastre, nevoia de a interacționa cu oamenii este mult mai scăzută. Asistenții personali sunt un lux rezervat elitelor. Acest lucru este o consecință a micuțelor ecrane pe care le cărăm zi de zi cu noi și care ne ajută să organizăm în mod automat nevoile noastre.

I. Cum funcționează

(w670)

Asistenții virtuali care funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale sau AI voice assistants sunt asistenți care acceptă comenzi cu ajutorul vocii. Mulți asistenți de acest fel ascultă încontinuu pentru un semnal sub forma unui cuvânt, deci pot fi folosiți fără a apăsa vreun buton.

Cu toate acestea, există asistenți virtuali care necesită apăsarea unei iconițe ori a unui buton pentru a asculta. Aceștia se găsesc în telefoanele mobile inteligente, boxele inteligente, televizoarele inteligente și toate dispozitivele „smart" conectate la internet.

La ce bun?

Oamenii folosesc asistenții virtuali pentru a căuta lucruri pe internet, pentru a accesa muzică sau videoclipuri, pentru a dicta mesaje, pentru a-și organiza agenda și pentru alarme.

Mai mult decât atât, asistenții virtuali pot controla și lucruri din lumea reală, dacă au capacitatea hardware necesară. De exemplu, asistenții AI care fac parte din sistemul unei case „smart" sau inteligente îți permit să modifici temperatura, să deschizi ușa garajului și să stingi luminile doar cu ajutorul comenzilor vocale.

II. Principalii jucători

Totul a început de la cele mai mari companii de tehnologie din lume, iar aceste servicii sunt considerate o poartă către viitor.

Siri

 (w670)

Siri este serviciul care a făcut celebră ideea de a avea un asistent virtual. Acest serviciu a fost lansat de Apple în 2011, odată cu apariția iPhone 4S și a apărut pe fiecare smartphone al companiei până în prezent.

Cu toate acestea, serviciile precum Google și Amazon au depășit cu mult tehnologia de pe iPhone-uri, însă Siri a început să recapete teren față de acești asistenți virtuali.

Chiar dacă nu are abilitățile lingvistice naturale ale Google Assistant, Siri nu este un coșmar de utilizat. Asistentul de pe iPhone poate că nu înțelege fraze complexe sau nuanțate, însă este destul de inteligent să-ți sugereze mesaje de regret în cazul în care observă că întârzii la o întâlnire.

Google Assistant

 (w670)

Chiar dacă are un nume lipsit de imaginație, Google Assistant este un asistent virtual extrem de puternic, disponibil cam pe toate telefoanele Android. Cum este de așteptat, majoritatea asistenților virtuali adevărați nu sunt disponibili încă în română, dar îl puteți activa în cazul în care aveți telefonul setat pe limba engleză.

Față de Siri, Google Assistant recunoaște fraze complexe sau nuanțate, îți poate spune glume și este cât se poate de „uman" pentru un produs AI. Avantajele sale nu se opresc aici, deoarece serviciul a fost deschis dezvoltatorilor de multă vreme, iar acum multe televizoare inteligente, smartwatch-uri, servicii de streaming și altele îl folosesc.

Cortana

 (w670)

Cortana este răspunsul Microsoft pentru Siri și este integrat în sistemul de operare Windows 10. Numit după un caracter din popularele jocuri video Halo, Cortana poate fi descărcat și pe Android, dar și pe iOS.

Un mare avantaj al Cortanei este faptul că Windows este foarte răspândit, iar acest asistent virtual poate face ușoară legarea unui telefon de un computer personal. Cu toate acestea, Cortana este în urma lui Google Assistant când vine vorba de căutări inteligente și lingvistică.

Alexa

(w670) 

Alexa este asistentul virtual oferit de gigantul Amazon. Cu ajutorul unei boxe inteligente, poți cumpăra, doar cu vocea, de la produse alimentare, la telefoane și chiar o altă boxă inteligentă.

Când vine vorba de boxe inteligente, Alexa domină piața, dar nu este atât de populară pe alte dispozitive din afara ecosistemului Amazon.

Cu toate acestea, puteți descărca oricând Alexa pe smartphone pentru a-i testa capacitățile.

III. Viitorul

  (w670)

Tot conceptul de asistenți virtuali cu recunoaștere vocală și inteligență artificială a venit într-un moment în care mașinăriile au ajuns să înțeleagă mai bine cum vorbesc oamenii decât viceversa.

Utilizatorii nu doresc să învețe interfețe complicate și să tasteze atunci când pot să spună o comandă, iar aceasta să se îndeplinească. Siri, Google Assistant și Alexa fac tranziția către un viitor exoschelet al inteligenței artificiale, acomodând și obișnuind oamenii cu ideea de viitor.

Odată cu dezvoltările inteligenței artificiale, ne așteptăm ca asistenții virtuali să poată cu ușurință să:

- livreze automat știri și prognoza meteo personalizate

- organizeze programul zilnic

- stabilească întâlniri și programări în calendar

- ia notițe într-o întâlnire și să le organizeze

- stabilească o rută eficientă între întâlniri

- găsească o rețetă pentru cină din ingredientele disponibile, cu cât mai puține ingrediente de cumpărat

- rezerve bilete de călătorii personale sau de afaceri

- optimizeze săptămâna prin alăturarea de activități în blocuri eficiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel