De Ce slăbesc astronauții în spațiu? Specialiştii au găsit un răspuns

astronauti
astronauti

Astronauţii slăbesc în spaţiu. Deşi până în prezent nu se cunoştea cauza acestui fenomen, specialiştii au găsit un posibil răspuns.

Conform dr. Scott Smith din cadrul NASA, astronauţii nu consumă suficientă mâncare deoarece hrana pluteşte în stomacul lor, iar aceştia se satură mult mai repede, notează IFL Science.

Hrana nu se comportă la fel ca pe Terra

Cred că hrana nu se comportă la fel precum pe Pământ, le declanşează astronauţilor un semnal cerebral prin care aceştia simt senzaţia de saţietate. Cred că acest efect se declanşează mult mai repede în imponderabilitate, a spus specialistul.

Consumul suficient de hrană în spaţiu este important deoarece în lipsa gravitaţiei se pierde o mare parte din masa osoasă şi musculară.

Zilnic aceştia alocă timp exerciţiilor fizice şi consumă peşte deoarece conţine omega 3 care pot ajuta la întărirea oaselor.

Probleme mult mai stranii

Plutirea hranei în stomac poate duce la probleme mult mai stranii. De exemplu, ar putea încerca să iasă din nou afară prin sfincter. În prezent, astronauţii monitorizează pe o aplicaţie tot ce mănâncă, pentru a consuma suficientă hrană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel