Pentru o cafea fără zaț în cană, adaugă o linguriță de apă rece în cafeaua proaspătă și așteaptă jumătate de minut. Zațul se va depune pe fundul ibricului, astfel că nu va trebui să o mai filtrezi. Este una dintre cele mai cunoscute metode de a scăpa de zaț.
De asemenea, pentru o experienţă specială, există câteva ingrediente pe care le poţi adăuga în cafea pentru a obţine o aromă mai intensă Nucşoara are o aromă fină şi un gust dulce-iute. În Orient, nucşoara se adaugă în cafea şi ceai, iar grecii o combină şi cu scorţişoară.
Pentru o savoare deosebită, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon. Pe lângă aromă, neutralizează substanţele toxice din cafea. Se pun 2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat.
Vezi și: Câte cești de cafea putem bea pe zi. Ce scrie în cărțile de medicină. Nu te-ai fi așteptat!
De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News