De ce nu vor mai fi publicate rezultate provizorii la alegerile prezidențiale. Pică tableta!

Alegeri FOTO AGERPRES
Alegeri FOTO AGERPRES

STS a anunțat că la alegerile prezidențiale, spre deosebire de cele europarlamentare, nu vor mai fi publicate rezultatele provizorii, ci doar cele parțiale. 

Într-un interviu pentru DCNews, Mircea Preoțescu, purtătorul de cuvânt al BEC, a explicat de ce nu vor mai fi publicate rezultatele provizorii. 

Procedura va fi diferită la alegerile prezidențiale, primând procesele verbale scrise în secție în fața proceselor verbale care erau scoase după ce erau introduse datele în tabletă. La alegerile europarlamentare, de aceea rezultatele provizorii au putut fi vizibile online, pe site-ul dedicat, pentru că erau băgate în tabletă și erau transmise în format digital. 

Acum, respectivele procese verbale, cărora le spuneam rezultate provizorii, vor fi doar scrise direct pe hârtie - fiind datele brute- vor fi semnate de către toți membrii secției de votare și vor fi ulterior vizate de Biroul Electoral Județean. Procesele verbale ar urma să fie făcute publice, dar doar în forma scanată și apoi publicată pe site-ul cu rezultatele, conform purtătorului de cuvânt BEC. 

La europarlamentare, în schimb, datele erau introduse în tabletă și, de acolo, se genera un proces verbal care era ulterior completat. De această dată, conform sursei citate, s-a luat decizia să prevaleze procesul verbal scris de mână în fața celui generat de tabletă și, prin urmare, datele nu vor mai fi încărcate în sistem. 

La presă, electorat, etc, rezultatele vor ajunge după ce vor fi vizate de BEJ, sub forma rezultatelor parțiale. 

Vezi explicațiile complete aici: EXCLUSIV BEC REZULTATE parțiale / provizorii prezidențiale 2019. MARE CONTROVERSĂ înainte de vot

Deci, în timpul zilei de duminică, singurele date cu privire la rezultate vor fi cele din sondaje, după cum scria sociologul Mirel Palada, pe Facebook, urmând ca după închiderea urnelor de vot, de duminică seară, să fie prezentate primele rezultate parțiale, la orele ce vor fi transmise de BEC. 

Vezi și: Prezidențiale 2019, fără rezultate provizorii. Palada: Sondajele, singurul vostru reper. Să vă înghițiți vorbele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel