De ce nu se mai folosește untura în bucătărie. Nutriționist: E o mare greșeală!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că „nu există o formă de grăsime mai stabilă la încălzire și cu gust mai bun decât untura”.

„Cornulețe cu untură. De ce nu se mai folosește untura în bucătărie decât arareori și în mod excepțional? Nu știu să vă răspund, dar e o mare greșeală. Nu există o formă de grăsime mai stabilă la încălzire și cu gust mai bun decât untura. Ar trebui să uităm de existența margarinei sau a untului când vine vorba de prăjeală sau aluat frământat.

Și câtă vreme suntem în România și încă mai avem porc în ogradă, haideți să redescoperim untura! Rețete există nenumărate, însă toate au la bază, pentru frăgezime, o cană de borș/apă minerală sau iaurt/lapte bătut. Și mai au o nucă de drojdie, cât să crească coca bine.

Ingredientele de bază sunt 500g untură, 1-2 ouă și aproape 1kg de făină, după cum se simte aluatul la mână. Apoi fiecare e liber să modeleze cornulețele în dimensiunea și forma care îi place, să le umple cu gem, miez de nucă sau rahat. Ce pot să vă confirm este că frăgezimea și gustul cornulețelor cu untură trezesc în noi un tip de nostalgie aparte, aceea a lucrurilor simple și bune, de care nu ne săturăm niciodată.

Dacă aveți în preajma voastră vreo bunică sau tanti care încă mai știe să facă aluat cu untură, profitați! Chiar dacă nu aveau studii științifice la bază, tradițiile și obiceiurile din bătrâni sunt garanția reușitei și sănătății în bucătărie", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel