Roșiile și castraveții, luate separat sunt excelente pentru sănătate, însă consumate împreună pot să avea multe efecte adverse, potrivit site-ului The News Journal Ph.
Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care nu pot fi digerate.
Castraveţii conţin ascorbinază - o enzimă care distruge vitamina C, scrie realitatea.net. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C. Așadar, consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi.
Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare, și îngreunează funcţionarea normală a ficatului.
Vezi și: Roșiile cu brânză, gustare periculoasă. Nutriționist: Mulţi oameni nu fac legătura
Cum se prepară nutella, acasă. Rețetă delicioasă și ușoară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News