De ce nu e bine să bei apă imediat după masă

Nutriționiștii din întreaga lume nu recomandă consumul de apă înainte, în timpul sau după masă. Aceste obiceiuri pot avea efecte negative asupra organismului.

Potrivit nutriţioniştilor, dureaza aproximativ doua ore pentru a digera ceea ce mananci. Mâncarea trece prin esofag până la stomac, apoi la colon, înainte de a fi eliminat din sistem. Există o anumită proporție lichid-solid în sistemul nostru gastric. Dacă consumați apă înainte de mese, nu distrugeți numai componenta lichidă prin diluarea a ceea ce mănânci, ci și prin fixarea procesului de digestie, deoarece mâncarea intră acum în intestinul gros mult mai repede decât ar trebui. Prin urmare, nu este recomandabil să beţi apă chiar înainte de masă. 

Nutriţionistul nu recomandă nici consumul de apă în timpul mesei deoarece nu numai că întărește digestia, ci și împiedică absorbția naturală a nutrienților după digestie. 

Efectele consumului de apă imediat după masă

Potrivit nutriţioniştilor, se recomandă o fereastră de 30 minute atât înainte, cât și după mese. În aceste 30 de minute, sistemul dumneavoastră trece la următoarea etapă a digestiei.

Studiile sugerează că este esențial să se mențină un anumit decalaj după mese, deoarece acest lucru ajută și la absorbția nutrienților esențiali. Consumul de apă imediat după masă tinde să dilueze sucul gastric. Cu toate acestea, stomacul nostru este adept la absorbția apei, dar un exces de aport de apă după masă diluează enzimele care sunt esențiale pentru digestie. Acest lucru este raspuns prin secretia mai mica de enzime digestive care, la randul lor, pot duce la arsuri si aciditate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel