De ce nu au bateriile externe capacitatea scrisă pe ambalaj și cum să alegeți una

Bateriile externe, numite și powerbank, sunt baterii portabile care poate alimenta un smartphone sau o tabletă.

Bateriile externe, numite și powerbank, sunt baterii portabile care poate alimenta un smartphone sau o tabletă și sunt folositoare pentru cei care își petrec foarte mult timp în fața micilor ecrane.

Cu toate acestea, unii utilizatori nu cunosc diferența între capacitatea notată pe cutia bateriei externe și adevărata capacitate de încărcare a sa.

În mod normal, ne așteptăm ca o baterie de 10.000mAh să încarce un telefon cu o capacitate de 2.000mAh de 5 ori. În realitate, telefonul nu ar fi încărcat decât de 3 ori.

De ce există o diferență

 (w670)

Motivul diferenței este unul simplu de înțeles. Conform powerbankguide.com, mAh (mili amper oră) nu este o unitate bună pentru a măsura capacitatea unei baterii externe, din cauza diferenței de voltaj.

Bateriile Li-ion folosite în powerbank-uri au un voltaj de 3.7V, în timp ce bateriile telefoanelor se încarcă la 5V.

Cum calculăm cât are o baterie externă cu adevărat

 (w670)

Când vine vorba de unități de măsură, mWh (megawatt oră) sau watt oră este mult mai reprezentativă pentru capacitatea adevărată de încărcare a unei baterii externe, deoarece nu depinde de voltaj și ia în considerare energia totală a powerbank-ului.

Așadar, o baterie externă de 10.000mAh are, de fapt, 10.000mAh la 3.7V. Energia totală dintr-o asemenea baterie va fi de 37.000 mWh. Atunci când încărcăm telefonul, care se alimentează la 5W, energia va fi 37.000mWh/5V, adică 7.400mAh.

Luăm în calcul și energia pierdută

 (w670)

Pe lângă cei 2.600mAh dispăruți din start din conversia de mai de sus, bateria externă va mai pierde energie din cauza rezistenței cablului de conectare și procesului de încărcare. Atunci când telefonul se încălzește în timpul încărcării, de fapt energia este risipită și se transformă în căldură, un proces de neevitat când alimentăm un telefon.

Dacă presupunem că doar 90% din energia unei baterii ajunge cu adevărat în telefon, atunci bateria externă va încărca telefonul cu 7.400mAh x 0.9 = 6.660mAh. Așadar, bateria transmite telefonului doar două treimi din capacitatea notată pe cutia acesteia.

Cum să alegi o baterie externă potrivită

 (w670)

În primul rând, o baterie externă potrivită presupune că se pliază pe nevoile dumneavoastră. Așadar, verificați în primul rând ce capacitate are bateria telefonului.

Vom presupune că bateria are capacitatea de 3.000mAh. În acest caz, o baterie de 10.000mAh îl va alimenta de două ori și (știm că bateria externă are, de fapt, 6.600mAh capacitate). Dacă telefonul dumneavoastră rezistă jumătate de zi la capacitate maximă, cu ajutorul unei baterii externe de 10.000mAh, l-ați putea folosi o zi și jumătate.

Baterii mai mici

 (w670)

În schimb, dacă aveți nevoie de doar puțină energie pe finalul zilei, când nu sunteți lângă o priză, puteți opta pentru o capacitate mai mică, datorită faptului că acestea au dimensiuni mai mici și sunt mai portabile.

Pentru călătorii, o baterie externă de 20.000mAh poate încărca telefonul de 5 ori și puțin, așadar, în cazul în care îl folosiți moderat și rezistă o zi pe fiecare încărcare, nu v-ați mai conecta la o priză timp de 5 zile.

Ultimul lucru care trebuie luat în calcul este prețul. O baterie externă își are rostul doar dacă folosiți mult telefonul, iar durata vieții sale este mai scurtă decât momentele în care sunteți acasă sau lângă un încărcător la priză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel