De ce noul virus (coronavirus) nu are încă un nume

De câteva zile știrile despre noul coronavirus este în topul difuzărilor în media din toată lumea. 

Cel puțin 80 de persoane au murit în China din cauza noului coronavirus, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire se răspândește cu repeziciune. Mai mult, cazuri de coronavirus au fost confirmate și în America, Canada, Australia și Europa. Cu toate acestea, virusul nu are încă un nume oficial, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Deși a fost denumit pe scară largă drept "coronavirus Wuhan", virusul este cunoscut formal ca "2019-nCoV". 

În trecut, unele virusuri au fost numite după locul sau regiunea în care au fost identificate pentru prima dată - acesta a fost cazul MERS, care reprezintă sindromul respirator din Orientul Mijlociu, în 2012. Virusul Ebola a fost numit după un râu din Republica Democrată din Congo. Boala Lyme poartă numele unui oraș din Connecticut.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Cu toate acestea, în 2015, OMS a emis noi orientări, îndemnând oamenii de știință să evite numele care ar putea provoca efecte negative inutile asupra națiunilor, economiilor și oamenilor.

Termenii care trebuie evitați în numele bolilor includ locațiile geografice, numele persoanelor, speciile de animale sau alimente, referințe culturale, de populație, industrie sau profesionale și termeni care provoacă frică nejustificată.

OMS a spus că numele unei boli ar trebui să fie format din termeni descriptivi generici, pe baza simptomelor, a celor pe care îi afectează, a gravității sau a anotimpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel