ALEGERI LOCALE 2016. De ce fug pesediștii de Primăria Capitalei! Gabriela Firea face dezvăluiri - EXCLUSIV

ALEGERI LOCALE 2016. Gabriela Firea a dezvăluit la DC NEWS motivul pentru care pesediștii fug de candidatura pentru Primăria Capitalei, în condițiile în care PSD nu a avut niciodată primar la PMB.

Gabriela Firea explicat că primul motiv este acela că bucureștenii nu votează "Stânga". Primarii Capitalei nu au fost niciodată de la PSD pentru că cetățenii au o reticență față de politicenii de stânga.

Un alt aspect invocat de posibilul candidat al PSD la Primăria București este "frica de această instituție" și frica de legislația "în ceea ce privește unitățile administrativ teritoriale" care "îl fac pe primar să fie vinovat doar pentru că există".

"Primul aspect vizează teama de eșec. În București este foarte greu să câștige Stânga. Este greu pentru că PSD nu a avut niciodată primar la București. A fost doar dreapta, iar domnul Oprescu când a câștigat a câștigat doar după ce a plecat din PSD și a devenit independent, în primul mandat. Iar în al doilea a fost pe listele USL, deci PSD+PNL.

Chiar și când am avut câștig de cauză la 6 sectoare, tot n-am avut primarul general al Capitalei. Ar fi o premieră.

Sunt conștientă de faptul că în București există o reticență față de oamenii politici de stânga. Probabil că cei care m-au propus s-au gândit că nu sunt identificată foarte bine cu politica. Sunt foarte nouă. Am activat în viața civilă, în presă, peste 20 de ani și nu s-a pus asupra mea această amprentă a lucrurilor tenebroase din politică.

Pe de altă parte este frica de această instituție. Toți îmi spun că e o bombă cu ceas. Că sunt și funcționari competenți, dar și alții care fac parte dintr-u sistem corupt.

Mai mult, legislația privind unitățile administrativ teritoriale îl fac pe primar vinovat doar pentru că există", a declarat Gabriela Firea la DC NEWS live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel