De ce femeile promovate la job divorțează mai des

cuplu
cuplu

De ce femeile care sunt promovate la locul de muncă au o predispoziție la divorț și bărbații nu?

Un obiectiv important pentru mulți dintre noi este să avem o carieră de succes, dar și împlinirea pe plan profesional. Potrivit unor studii, găsirea unui partener de viață este mai dificilă pentru femeile de succes decât pentru bărbați. 

'Promovarea la un loc de muncă în politică creşte rata divorţului în rândul femeilor, dar nu şi a bărbaţilor, iar femeile care devin CEO divorţează mai repede decât bărbaţii care sunt promovaţi pe aceeaşi poziţie', a declarat profesor Johanna Rickne de la Universitatea Stockholm.

În Suedia, care se situează pe primul loc în Uniunea Europeană privind egalitatea de gen, economiştii au studiat modul în care promovarea la job a crescut probabilitatea de divorţ pentru fiecare gen. Practic, femeile erau mai predispuse să plătească un preț personal mai mare pentru succesul lor de pe plan profesional, arată BBC.

Studiul a analizat viaţa bărbaţilor heterosexuali şi a femeilor care lucrează pentru companii private cu 100 sau mai mulţi angajaţi. Rezultatele au arătat că femeile căsătorite aveau două ori mai multe şanse de a fi divorţate la trei ani de la promovarea lor ca CEO, comparativ cu bărbaţii.

În sectorul public, luând în considerare date strânse de-a lungul a trei decenii, persoanele de gen feminin alese ca primari şi parlamentari, după alegeri şi-au dublat şansele de a se despărţi de partenerii lor. Acest fapt s-ar putea explica prin faptul că multe cupluri se aleg cu un stres suplimentar atunci când există schimbări pe plan economic sau social. 

În timp ce studiul Johannei Rickne nu a măsurat cine a iniţiat divorţul, femeia sau bărbatul, o teorie spune că soţii femeilor-manageri de top, care au fost promovate în jobul lor, au găsit situaţia mai greu de abordat decât în cazul soţiilor care erau căsătorite cu bărbaţi de succes.  

Charlotte Ljung, în vârstă de 39 de ani, aflată pe poziția de CEO în cadrul unui companii de mobilă de lux, a declarat că: 'Ironia este că, cu cât te descurci mai bine la locul de muncă, cu atât ai mai multe şanse să divorţezi'. Charlotte a divorţat în timp ce cei doi copii ai ei erau încă mici. Aceasta a punctat că pentru ea, jonglarea între rolul de părinte şi cel de CEO a fost un important motiv de dezbinare a căsătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel