De Ce ar trebui bărbații să țină un jurnal

Istoria este plină de oameni care au ținut jurnale, de la Ernest Hemingway și Bruce Lee la Winston Churchill și Thomas Jefferson. Nu puteau fi mai diferiți, totuși acești oameni aveau un lucru în comun - și-au găsit puterea și confortul, scriind gândurile lor, scrie The Guardian.

Profesorul James Pennebaker, care este specializat în psihologia socială de la Universitatea din Texas, a petrecut mulți ani în căutarea modului în care scrierea sentimentelor noastre poate stimula funcționarea imună.

În deschiderea cărții lui ”Opening Up by Writing it Down” Pennebaker spune că scrierea expresivă îmbunătățește sănătatea și ușurează durerea emoțională.

El include constatări din sute de studii care arată beneficiile pentru sănătate ale exprimării emoțiilor, în special după traumatism.

Pennebaker explică: "Prin scris, ați pus oarecare structură și organizare acestor sentimente anxioase. Vă ajută să treceți de-a lungul lor."

Pennebaker a constatat, de asemenea, că suprimarea gândurilor negative, în loc să vorbești despre ele, poate compromite funcționarea imunității.

Unul dintre cei mai mari ucigași al barbaților între 20 si 49 de ani este sinuciderea. O parte a problemei este că atunci când oamenii devin deprimați, își ascund sentimentele și preferă să nu caute ajutor.

În timp ce 67% dintre femei vor spune cuiva dacă se simt deprimate, numai 55% dintre bărbați vor vorbi cu cineva. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel