De ce a fost operat Andrei Tinu. Ce riscă din cauza veninului de viperă

andrei iucinu
andrei iucinu

Andrei Tinu a suferit două intervenții chirurgicale la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce a fost mușcat de o viperă din propria crescătorie, aflată în județul Giurgiu. Tinu a fost operat de o echipă condusă de șefa gărzii de chirurgie plastică, dr. Oana Vermeșan.

Într-o primă fază s-au practicat o serie de incizii pentru decompresiune. Veninul a produs un edem al mâinii. Acumularea de lichid ar fi dus la distrugerea mușchilor, prin oprirea circulației sângelui, așa că s-a secționat pielea pentru a permite decompresia zonei afectate. Ulterior, medicii au analizat starea țesuturilor distruse și le-au îndepărtat chirurgical pe cele moarte. Practic, în cazul mușcăturilor de șarpe veninos se face obligatoriu toaleta chirurgicală a plăgii, se îndepărtează țesutul necrozat, se spală cu ser fiziologic și se lasă zona deschisă, dar imobilizată.

Veninul de viperă are acțiune neurotoxică, putând bloca musculatura respiratorie, ceea ce duce la moartea victimei. Acest efect se manifestă imediat, dar Iucinu a scăpat, pentru că doza de venin a fost prea mică. La locul mușcăturii, veninul produce autoliza mușchilor și a țesuturilor. Fenomenul de autodigestie a masei musculare duce la eliberarea de mioglobină în sânge, care colmatează rinichii, apărând riscul insuficienței renale. La spital, există aparate de dializăpot suplini funcția afectată, dar și plămâni artificiali. Din fericire, nu a fost cazul. Nici măcar nu s-a administrat serul antiviperin, care ar fi prevenit blocarea respirației.

Riscurile pentru tânărul cresător de vipere au fost depășite, în cazul în care s-a prevenit, prin operație, cangrena brațului și o eventuală amputare, iar rinichii își vor relua funcția normală. A existat un risc crescut de hemoragie, veninul distrugând trombocitele.

Ca o curiozitate, mama lui Andrei, Emilia Iucinu, care a lucrat ca asistentă medicală, a fost la Spitalul Floreasca vineri, cu o zi înainte de accidentul care a pus în pericol viața fiului său.

Citește și Andrei Iucinu a fost operat după mușcătura viperei cu corn  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel