DC News denunțase FAKE NEWS cu trei ani înainte de Donald Trump

DC News denunțase FAKE NEWS, adică știrile false, cu trei ani înainte să o facă Donald Trump.

"În mediul virtual, informațiile false sunt amestecate cu cele adevărate. Sursele informațiilor care circulă în mediul online sunt rareori cunoscute.

Cu toate acestea, utilizatorii activi împărtășesc unii altora informațiile care ajung la ei. Odată împărtășită imaginea de mai mulți oameni, ea devine virală și viteza cu care se răspândește crește semnifictiv.

Cei care au un nivel scăzut de educație tind să creadă că aceasta este realitatea, explică sociologul Gabriel Hâncean, specialist în rețele sociale și comportament organizațional. În unele cazuri, și oamenii cu pregătire superioară cad în capcana viralelor false, dacă acestea vin de la prieteni.

"Credem că o informație este adevărată fiindcă am primit-o de la cineva apropait, care nu ar avea interes să ne mintă și nici nu este lipsit de cultură, spune Hâncean. Dacă sunt lucruri mărunte, nu mai verificăm, nu mai pierdem timp, ci luăm de bună informația. Poate dăm share, și astfel contaminăm întreg cercul de cunoștințe. Când, însă, lucrurile sunt serioase, oamenii încearcă să le verifice. În primul rând, caută acea informație în presă, pentru că instituțiile media vor să-și conserve credibilitatea și, deci, verifică ele, înainte. Costurile ar fi devastatoare, dacă ar pune în circulație o informație falsă, cum a fost cea despre moartea unui celebru dresor de câini, care a circulat pe Facebook acum o lună".

[citeste si]

Anul 2014 nu a dus lipsă de informații virale false", scriau redactorii DC News în urmă cu trei ani. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel