DC News cere desecretizarea înregistrărilor Băsescu-Boc. Ce răspunde Președinția

DCNews a solicitat, miercuri, Admnistrației Prezidențiale, convorbirile de la Palatul Cotroceni dintre președintele Traian Băsescu și fostul premier Emil Boc dinaintea tăierilor de pensii și salarii. Președinția a răspuns. 

După ce în presă au ajuns înregistrările de la Palatul Cotroceni în care Victor Ponta-Ioana Petrescu-Traian Băsescu se consultau pe reducerea CAS de la 1 octombrie 2014, DCNews a ridicat mai mult semne de întrebare.

Vezi aici: Interceptări la Cotroceni. Bomba aruncată de Băsescu, ”proprietarul” stenogramelor, poate să-i explodeze în față

Vezi aici: ÎNREGISTRĂRI TRAIAN BĂSESCU, VICTOR PONTA. Ce riscă Traian Băsescu. Lucian Bolcaș: "Sâvârșește o infracțiune"

Vezi aici: DCNews cere publicarea discuțiilor Traian Băsescu-Emil Boc pentru reducerea salariilor și pensiilor

Pentru că am căutat un răspuns chiar de la sursă, am solicitat înregistrările de la Palatul Cotroceni cu negocierile pe reducerea salariilor și pensiilor din luna mai 2010, dintre premierul Emil Boc și președintele Traian Băsescu. 

Emil Boc-Traian Băsescu- deliberări secretizate

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a răspuns că "potrivit Articolului 12 litera b) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor informaţiile privind deliberările autorităţilor. Or, în timpul discuţiilor menţionate de dumneavoastră, au avut loc deliberări care au stat la baza deciziilor preşedintelui României".

Declarațiile premierului, prejudicii președintelui și Admnisitrației Prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al Admnistrației Prezidențiale a precizat că "în ceea ce priveşte consultările de luni, 14 iulie a.c., ale preşedintelui României cu Guvernul, decizia de publicare a înregistrărilor video a fost luată ca urmare a lansării în spaţiul public a unor afirmaţii de natură să aducă prejudicii preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi instituţiei prezidenţiale. Imaginile video au ajutat opinia publică la informarea corectă şi nici nu au conţinut elemente de deliberare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel