Davide Astori, depus la capelă. Nume uriașe din fotbal, prezente pentru un ultim omagiu

Jucătorii şi suporterii echipei Fiorentina, alături de numeroase personalităţi ale fotbalului italian, şi-au luat rămas bun de la fundaşul Davide Astori, care a încetat din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în somn, la vârsta de 31 ani, în urma unui atac de cord.

Fotbaliştii grupării „viola" s-au recules la căpătâiul căpitanului lor, al cărui corp neînsufleţit a fost depus într-o capelă improvizată la centrul de antrenament al selecţionatei Italiei de la Coverciano, în apropiere de Florenţa. Alături de coroanele de flori care au înconjurat sicriul fotbalistului s-au aflat şi două tricouri, unul al clubului Fiorentina şi altul al naţionalei Italiei, pentru care Astori a jucat de 14 ori.

Şi alţi jucători din Serie A au venit la Coverciano pentru a-i aduce un ultim omagiu căpitanului Fiorentinei, printre aceştia aflându-se Daniele de Rossi, căpitanul echipei AS Roma, club la care Astori a jucat un sezon, Andrea Belotti, atacantul lui Torino FC, sau Riccardo Montolivo, mijlocaşul formaţiei AC Milan, care a evoluat pentru echipa din Florenţa între 2005 şi 2012.

Fostul fundaş internaţional Alessandro Costacurta şi fostul arbitru internaţional Pierluigi Collina au venit la rândul lor la Coverciano, unde au fost prezenţi, de asemenea, sute de suporteri ai Fiorentinei, care s-au masat în faţa intrării la centrul de antrenament, aşteptând să-i poată aduce la rândul lor un ultim omagiu jucătorului, care a încetat din viaţă într-o cameră de hotel din Udine, unde echipa sa urma să dispute duminica trecută un meci din etapa a 27-a a campionatului Italiei.

„Ultim salut" din partea lui Batistuta


Înaintea funeraliilor jucătorului, care vor avea loc joi dimineaţă, la basilica Santa Croce din Florenţa, fostul atacant argentinian Gabriel Batistuta, legenda Fiorentinei, a ţinut să-i transmită "un ultim salut" lui Astori.

„Mă aflu în cealaltă parte a lumii, dar aş vrea să fiu acum la Florenţa pentru un ultim salut lui Davide, alături de toţi ai mei", a scris „Batigol". „Am considerat mereu că Viola are un singur căpitan, prietenul meu, fratele meu, Giancarlo Antognoni (campion mondial în 1982 şi jucător la Fiorentina timp de 15 ani - n.red.). Începând de acum va avea doi, şi asta pentru totdeauna", a adăugat argentinianul.

 

Chiellini a plâns la momentul de reculegere


Pe stadionul Wembley din Londra, căpitanul lui Juventus, Giorgio Chiellini, care a izbucnit în plâns, în cursul minutului de reculegere înaintea meciului cu Tottenham Hotspur (2-1), a dedicat victoria echipei sale lui Davide Astori: „Îi dedicăm această victorie. El a fost în mintea şi în inima noastră pe tot parcursul zilei. Am plâns de mai multe ori. A fost un jucător fantastic", a afirmat Chellini, care va asista joi la funeraliile căpitanului Fiorentinei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel