David Cameron recunoaște. A avut acțiuni la offshore-ul tatălui său

Premierul britanic David Cameron a recunoscut joi că a deținut o cotă de acțiuni profitabile în fondul de investiții offshore al tatălui său.

Inițial, acesta a negat că ar fi avut active în paradisurile fiscale după ce dezvăluirile din Panama Papers au indicat existența respectivului fond.

Conform The Independent, Cameron a spus că familia sa a deținut 5.000 de acțiuni la fondul de investiții Blairmore Holding, înregistrat în Bahamas, acțiuni pe care le-au vândut în ianuarie 2010 și care ar fi avut o valoare de circa 30.000 de lire sterline. 

'Am plătit taxe pe dividende. A existat un profit, dar a fost mai mic decât câștigul din capital scutit de taxe, așadar nu am plătit taxe pe capital. Dar altfel am plătit toate taxele din Marea Britanie', a explicat premierul britanic. 

'Vreau să fiu cât pot de clar cu trecutul, cu prezentul, cu viitorul, pentru că, sincer, nu am nimic de ascuns', a continuat el. 

Cameron a precizat mai departe că a primit 300.000 de lire sterline moștenire de la tatăl său, atunci când acesta a decedat în anul 2010. 'Evident că nu pot explica sursa fiecărui cent, iar tatăl meu nu mai este lângă mine ca să-l pot întreba', a completat premierul conservator. 

'Niciodată nu am ascuns faptul că sunt o persoană foarte norocoasă, cu părinți bogați care mi-au oferit o educație deosebită, care au plătit pentru ca eu să pot urma o școală foarte bună. Niciodată nu am încercat să pretind că sunt ceva ce nu sunt', a mai spus Cameron. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel